keskiviikkona, maaliskuuta 05, 2008

Voihan bussikuski

Onnistuin lähtemään töihin aikaan, jolloin lähin bussini oli juuri mennyt, ja kun kävelin seuraavalle pysäkille kolme sopivaa bussia ehti ajamaan ohitse. Mutta vihdoinkin päästessäni vaihtarin kautta viimeiselle pysäkille,  pääsi bussi yllättämään.
 Olin tunnollisena työntekijänä lukenut työmeilejäni puhelimestani ja unohtanut vilkuilla sivusilmällä selustaani. Mutta bussi pysähtyi! Kuski hymyili leveästi kun tulin sisään. Kiitin kuskia pysähtymisestä ja hän myönsi, että oli onni että ihmisiä oli jäänyt kyydistä . Keskustelumme jatkui vielä ystävällisenä kailottamisena paikalta toiselle. Totesin että sinne olisin jäänyt seisomaan, ja hän epäili että olisin lähtenyt kävelemään. En olisi. 
Pois lähtiessäni bussin etuosasta kuljettajan paikalta kantautui kuuluva toivotus: "Parempaa päivänjatkoa!" leveän hymyn kera. Ja vielä hyväntahtoinen vilkutus perään. 
Päivä näytti kirkastuvan. Kyllä suomalainen linja-autonkuljettaja on hieno.

1 kommentti:

Prepe kirjoitti...

Hieno suomalainen linja-auton kuljettaja = harvinaisuus. Suurin osa ei todellakaan ole kuullut mitään asiakaspalvelusta. Monet maahanmuuttajakuskit tosin osaavat hommansa paremmin vaikka liikennekulttuurissa onkin vielä opettelemista.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...