tiistaina, maaliskuuta 04, 2008

Voihan lehtimyyjä

Olen suhtautunut melko kärsivällisesti lehtimyyjiin. Siellähän on toinen ihminen tekemässä työtään, ja moni kuitenkin tilaa lehtiä puhelinmyynnin kautta. Mistäpä lehtimyyjä voi tietää, etten todellakaan halua tänään, ylihuomenna tai seuraavalla viikolla Kotiliettä, Avotakkaa, Annaa, Divaania tai edes Sporttia. Seitsemän päivää lehdestä en halua edes irtonumeroita.
Tänä iltana oli vuorossa Bonnier.
Tekopirteä nuori nainen(kirjoitin jo alentuvasti tyttönen mutta muutin sen) soitti kahdeksan aikaan illalla, veti happea ja aloitti; "en kai häiritse pahaan aikaan" -litanian. Oli hetken hiljaista - ja kahden sekunnin jälkeen, ystävällisesti kerroin, että olen töissä paikassa, jonne tulee enemmän lehtiä mitä ehdin ikinä lukemaan. Se ei ole aivan totta, ehtisin varmasti jos haluaisin mutta esim. Metsästys ja Kalastus ei ole vielä kertaakaan onnistunut tempaamaan minua mukaansa erähenkiseen maailmansa, Doberman -lehdestä puhumattakaan.
No Pirtsakka ei tästä lannistunut vaan sanoi soittavansa joskus paremmalla ajalla. Tässä vaiheessa huomasin pienen ärsyyntymisen nostavan päätään, en nimittäin halunnut, että Bonnier soittaisi minulle toisenakaan päivänä ilta kahdeksalta, joten kehoitin kertomaan asiaansa.
Tällä kertaa ei ollutkaan kyse lehtimyynnistä, vaan lahjoituksesta. Oi iloa! Saisin neljä kuukautta mitä tahansa ihanaa lehteä ilmaiseksi - vain maksamalla käsittelykulut. Siis nykyään sitä kutsutaan käsittelykuluksi.
Koska tuhlasin energiaani jo puheluun, kysyin paljonko käsittelykulut olisivat. No sitähän ei kuulemma voinut kertoa. Tiesittekö että lehtien käsittelykulut riippuvat täysin lehdistä?
Ensin piti valita lehti. Oli vaikea valita Tieteen Kuvalehden ja Historia -lehden välillä.. Valitsin kuitenkin Historia -lehden ja sain kuulla myös upeasta lahjasta, jonka myös saisin ilmaiseksi.. Kohdassa missä TekoPirtsakka luetteli sääpuntarin eri oominaisuuksia huomasin ajattelevani vieläkö jääkaappiin oli jäänyt vichyä.. Loppua kohden terästäydyin. Kaikille muille - siis huom. kaikille muille ihmisille tämä koko ihanuus olisi maksanut 100 euroa - mutta minulle vain 29 euroa - neljä kuukautta Historiaa ja jotain vielä kaupan päälle. Halpaa kuin pariisilainen nestesaippua Royal Garden hotellissa!
En ostanut. Historia toki kiinnostaa mutta tunnen monta ystävää jotka ovat lukeneet historiaa ja joilla on uskomaton määrä tärkeitä knoppitietoja jakamatta, joten satsaan sille puolelle. Saattaa tulla jopa halvemmaksi ja hauskemmaksi.
Pyysin BonnierPirdeä vielä poistamaan minut listaltaan. Sitä hän ei kuulemma voinut tehdä. Uskomatonta. Hän kyllä pystyy soittamaan minulle mutta ei pysty olemaan soittamatta. Toisaalta ymmärrettävää.

4 kommenttia:

Tomikoo kirjoitti...

Olisit nyt vaan tilannut, vain 29 euroa käsittelykuluja ja kukaan muu ei saa niin edullisesti.

lbw kirjoitti...

Missä sä oot oikein töissä, kun sinne tulee Metsästys & Kalastus ja Dobermann -lehti?! :o

Anonyymi kirjoitti...

Oliko puhelimen näytössä "Tuntematon numero soittaa"? Lähtökohtaisesti noihin ei kannata vastata koska hmmm... juuri niin. Sama koskee 020- ja 010-alkuisia numeroita. Tuttujen ja muiden tarpeellisten soittaessa tulee näkyviin nimi ja se riittää.

Hieman kyllä ikävää noiden puh-myyjien kannalta, mutta ilmeisesti niillä riittää "saalista" koska kyseinen ilmiö pysyy ja paisuu.

norppa kirjoitti...

Tomikoo, no myöhemmin harmitti. Mutta onneks ne soittaa uudelleen. ;)

Ibw - eikä siinä vielä kaikki. Meille tulee myös KELA-sanomat, Työterveys, 9 Kauppalehteä ja Apu. ;)

Anonyymi, eikun historiallisesti ovat alkaneet käyttämään "ihan normaalin näköistä" numeroa, ja muutenkin yritän vastata kaikkiin puheluihin, koska on ihan tyhmää että joutuu välttelemään omaan puhelimeensa vastailua myyjien vuoksi.
Periaatteessa kun se vielä olisi ookoo, että soittavat ja tarjoavat lehteä, mutta tyyli on se missä meinaa kärsivällisyys loppua.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...