lauantaina, elokuuta 08, 2009

Aikuista anarkiaa

Kulutusjuhla.fi järjesti tänään hienon parkkipaikka piknikin. Päätin käydä tukemassa tätä "mielenosoitusta" joukkoliikenteen, jalankulkijoiden sekä pyöräilijöiden puolesta. Vaikkakin itse nyt omistan puolet henkilöautosta, jolla keskimääräisesti ajan kerran, pari viikossa. Paikalla oli myös Mielitty Elina, jota en ole koskaan nähnyt ns. "oikeassa elämässä" vaikkakin blogien kautta olemme jo "tunteneet" parikin vuotta. Hauskaa.

Ehdin olla paikalla noin puolisen tuntia ennen kuin poliisit saapuivat. Olinkin hämmästynyt ettei virkavalta ollut paikalla jo aiemmin. Osasyy lienee Hakaniemen suvaitsevammassa ilmapiirissä. Pitkän sillan toisella puolella olisi varmasti noussut iso poru jo paljon aiemmin. Muutenkin ihmisten reagointi oli hauskan positiivista. Eräskin autoilija vain hymyili ja näytti peukkua, toinen ohi kulkenut vanhempi rouva vain naureskeli että "luuli jo nähneensä kaiken mutta että tämäkin vielä". Mutta luonnollisesti erään mansikanostajan piti tarkistaa että "missäs teillä on se parkkilipuke". Lipun ollessa hyvin esillä, ei hänellä ollut muuta huomautettavaa.

Sitten tulivat poliisit ja ottivat aikuisilta anarkisteilta luulot pois. Järjestäjä oli toki varmistanut poliisilta etukäteen, että tarvitaanko asiaan lupa, ja oli saanut kielteisen vastauksen. Kun joukkio ei välittömästi hajaantunut, vetäisi ajanut konstaapeli valttikortin takataskustaan. " Voitte itse valita, joko lähdette, tai tulette jokainen yksitellen tänne autoon, ja katsotaan kirjallisesti jokaisen kohdalla mikä on nimike". Loistavaa. Etenkin kun keski-ikämme oli todella turvallisen reippaasti yli 20-paremman puolen, mitään vettä väkevämpää ei oltu nautittu, ja käyttäytyminen oli melkein kuollettavan fiksua. Huomasin oman puupäämäisyyteni nousevan, ja olisin itse valinnut tuon kalliinman vaihtoehdot mutta onneksi kanssaihmiset ovat fiksumpia, ja päädyimme rauhanomaiseen hajaantumiseen. Poliisikin tuntui siinä vaiheessa jo lauhtuvan ja toteavan että "mukavampaahan teillä tuolla puistossa ja rannassa on". Niii-in, sehän tässä oli pointtina, kaikkien yhteinen mukavuus yhteiskunnassa.

5 kommenttia:

Pax kirjoitti...

Mun mielestä se on Mielitty eikä Mielitietty. Jälkimmäinen sopisi toki naiselle paremmin kun Mielitty on oikeastaan miehen nimi.

Tarkista myös yhdyssanat ennen julkaisua.

Peace

Elina/ Mielitty kirjoitti...

Oli hauskaa tavata, toivottavasti saadaan Vallilan Nuorisojärjestö vielä pyörimään!:)

Nyt on sitten ainakin tietoa siitä, mistä pitää tuollaiselle piknikille lupia kysellä. Me jatkoimme sitten yhtä letkeissä tunnelmissa Torkkelinpuistoon oleskelemaan.

Ja Mielittyhän se on. Mielitiettyä moni kyllä tarjoaa nimeksi.:) Mielitty on ollut käytössä niin miehen- kuin naisennimenäkin.

Vuodelta 1319 on tieto, että Hattulan Vesannun Paavolla oli emäntänä Mielitty. Samaa juurta oleva nimi on vääntynyt myös muotoihin Mielikkö ja Mielikkä (miesten nimiä) ja Mielikki (naisen nimi).

Norppa kirjoitti...

Apua, mistäköhän mä oon taas ton Mielitietyn tempaissut - pahoitteluni Elina! Ja aivan varmasti saadaan :D Mä näen jo hyvien ideoiden runsaudenarkun pursuilevan.. ;)
Pidän myös lupaamani mehukestit sisäpihalla, kunhan jonain päivänä nuo rakennusromut siivotaan sieltä. Tosin silloin saattanee olla jo syksy pitkällä...

Mari Koo kirjoitti...

Kiva kun kävit! Ja näyttää siltä, että nyt joudutaan kaivelemaan, onko sellaista lainsäädäntöä parkkipaikkoihin vai ei, kuten poliisi väitti. Kulutusjuhlaan tulleiden kommenttien perusteella kun vaikuttaa siltä, ettei löydy sellaista lakia, jossa sanottaisiin, että parkkipaikalle saa parkkeerata vain moottoriajoneuvon eikä esim. fillaria.

Norppa kirjoitti...

No en mäkään usko että parkkipaikka on laissa välttämättä määritelty "ajotieksi" :) Ja sen takia mua vähän kiinnostikin, että mikä se "nimike" juuri mun kohdalla olisi ollut, jos sinne maijan perälle olisi päätynyt, sillä kerrankin en tuntenut tekeväni yhtään mitään laitonta. :D
Mutta kyllähän poliisi kivasti kiitti yhteistyöstä lähtiessään...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...