tiistaina, elokuuta 18, 2009

Reikä-mysteeri

Viikonloppuna huomasin, että kesällä ostetussa mekossani oli reikä. Pieni reikä, mutta reikä kuitenkin. Perin harmittavaista. Yritin vielä vääntelehtiä sen kanssa optimistisesti, josko reikä ei olisi huomattava mutta olihan se. Jos vaatteessa on reikä, siinä on reikä. Lika lähtee pesemällä, ja eeh.. reikä paikkaamalla ? Mutta miten paikkaat trikoomekkoa jossa on pikkuruinen reikä? Et mitenkään.
No, eilen huomasin, että uudessa paidassanikin on reikä! Lähestulkoon vielä samassa kohdassa. Nyt tapahtuma on jo mysteeri. Kumpikin vaate on uudehko, ostettu eri paikoista eikä niiden alla pidetyissäkän vaatteissa ole hakasia tms, jotka reiän voisivat synnyttää. Neiti Marplelle olisi tilausta. Harmittaa heittää uusia hyväkuntoisia vaatteita pois mutta kiertoonkin laitettavien pitäisi olla ehjiä. Eniten tosin harmittaa, se että pidin kummastakin vaatteesta. Ne olivat hyviä ostoksia, ja harmittaa etteivät reiät voineet tulla vanhoihin vaatteisiin. Vai onkohan tässä jokin syvempi ekologinen opetus. Kyseinen mekko ja paita ovat niitä harvoja vaatteita, jotka olen ostanut tänä vuonna uutena. Käytettyjä kivoja vaatteita on tainnut tulla ostettua ns. muovikassikaupalla, eikä vielä reiän reikää. Elä ja opi.

10 kommenttia:

Maikkuli68 kirjoitti...

Ootko ajatellut että sulla voisi vaikka olla koiperhosia vaatekaapissa...

Norppa, Noora kirjoitti...

Itseasiassa käväisi mielessä, koska henkilöltä jolta ostin viimeksi kirpparivaatteita, oli ollut jossain vaiheessa varastossa koiperhosia.
Ei muuta kuin kaikki vaatteet pakastimeen..

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy ryhtyä pitämään vaatekaappia tarkasti silmällä reikien varalta. Toistaiseksi Late ei ole päässyt tekemään tuhojaan, mutta eihän sitä koskaan tiedä...

Anonyymi kirjoitti...

Koiperhosia luultavampi pahis on turkiskuoriainen. Niitä on vanhoissa taloissa ja ne leviävät putkistoja pitkin.

Norppa, Noora kirjoitti...

No niin. Nyt ollaan siis siinä vaiheessa että kaapissani saatta olla koi, turkiskuoriainen tai Late.
Tosin, jos Late tekisi esim. pipoon reiän - sisään ja ulos - niistä tuliskin kätevästi alushousut!

Ansa Ikonen kirjoitti...

Turkiskuoriainen tai oikeastaan sen toukka tekee pikkuisia reikiä vaatteisiin. Luulin joskus Turussa asuessani, että pesukoneessani on vikaa, mutta joku viisaampi osasi nimetä reikiä tekevän matosen. Jostain olen myös lukenut, että ötökästä pitäisi ilmoittaa taloyhtiölle. Ei muuta kuin luuri Norpan lapaan ja myrkytyssetä paikalle.

Tauno Palo kirjoitti...

Turhaan sitä taloyhtiötä vaivaa. Purkki Baygonia tai DDT:tä hoitaa homman. DDT:tä voi olla vaikea löytää, mutta se se vasta on tehokas aine. Ihan paras.

Norppa, Noora kirjoitti...

Pienenä yksityiskohtana varmistaisin vielä, että odotanko, että ihan faktisesti näen kuoriaisen vai vedänkö vain napalmia vaatekaappiin ja(sen jälkeen) puhelua isännöitsijälle..?

Ansa Ikonen kirjoitti...

Napalmia vaan... lähtee kaikki reikähuolet ja muutki..;). Oikeesti, jos taloyhtiössä on jollakin muullakin ötöksiä, niin menis samalla kerralla. Oonkohan ottanut tän ny ihan sydämen asiakseni? :)

norppa kirjoitti...

Ansa, mä lupaan informoida sua tilanteesta! Kuitenkin - joku pikkuruinen hälykilikello kilkattaa , että ensin pitää löytää edes toukan puolikas, ja sitten vasta soitetaan lehdistöpaikalle.
Jäämme seuraamaan (tämänkin) tilanteen kehtittymistä jännityksellä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...