perjantaina, helmikuuta 26, 2010

Nyt pitäisi myös naama saada luomuksi

Uuuh, välillä inhoan ymmärrykseni laajenemista. Etenkin kun tiedon kasvu alkaa nakuttamaan takaraivossani, niin pahasti että ymmäryksen odottaa aktivoituvan toiminnaksi.Rasittavaahan se on kun ei voi vain antaa mennä posottaa samalla tyylillä kun on aina tottunut, vaan on otettava asioista selvää, ja hyvänen aika, jopa muutettava käytöstään.
Viime vuosien aikana olen tosin vähentänyt dramaattisesti kaikkien kosmeettisten aineiden käyttöä. Tosin en mielestäni koskaan ole ollut mikään ylenpalttinen meikkipelle. Johtunee vain siitä ettei käden jälkeni ole kovin tasainen ja taiteellinen. Vähentämisen syy on myös ennen  kaiken nielevä tukkani. Kiharana ollessaan tuntui että jokaisen pesun jälkeen se vain ahmaisi sisäänsä puoli pulloa muotovaahtoa ja saman verran hiuslakkaa, kaiken maailman hoitosuihkeista puhumattakaan. Nyt suorien hiusten kanssa tilanne on toinen. Hieman shampoota ja hoitoainetta, sekä vielä hiuksiin jätettävää hoitoainetta, ja homma on sillä selvä. Ei vaahtoja, lakkoja tai muita tököttejä. Kustannustehokasta, mutta varmasti kropallekin ihan jees. Sanotaan mitä sanotaan mutta jos järjen kanssa ajattelee, niin pakkohan kemikaalien on imeytyvät kehoon, jos niitä vuosikausia käyttää.Tuskin on myös luonnollekaan haitaksi, että tyhjiä pulloja ja purnukoita tulee entistä vähemmän.
Luomuruuan myötä huomio on nyt siis kiinnittynyt ulkoisesti nautittaviin aineisiin. Toki olen välillä olen ostanut kasvorasvan luomuna tai ainakin eläimillä testaamattomia ripsi- yms. värejä, mutta välillä taas kaupan kosmetiikkaosastolta on tullut vedettyä tiskiin mitään käteen on sopinut. En ole siis vielä jaksanut paneutua asiaan täydellä teholla mutta onneksi on interweb ja niin moni muu on sen jo tehnyt. Hämärästi tiedän ainakin merkit Weleda, Sante ja Leveda. Merkkejä on varmasti satoja muitakin, samoin ostopaikkojakin, mutta alla muutamia linkkejä myös muille(hitaasti herääville)kiinnostuneille.
Ja ehei, miehet. Tämä ei olekaan pelkästään mikään akkojen juttu. Myös teille tekisi hyvää vaihtaa kotona suihkusaippuat, partavaahdot, hammastahnat ja yleissaippuat sekä shampoot itsellenne ja ympäristölle terveellisemmiksi vaihoehdoiksi. 

SuosiEkoa sivustolla listaa niin nettikaupoista kuin liikkeistäkin
Infoa ja kokemuksista voi lukea ainakin Kemikaalicoktailista
Tuotteita voi tilata Ekolosta
Luomukosmetiikkaa myös Ruusupusta 
Ja muuten aihetta sivuten Erkin luomublogi joka käsittelee myös esim. luomuruuan vientiä

ps. täällä olisi oiva virastokassi myös Suomen turistibyråseen.

3 kommenttia:

Pau kirjoitti...

Tästä aiheesta vois jutella vaikka kokonaisen päivän! Tässä kuitenkin ensi hätään omat "vähemmän myrkkyjä, kiitos" -kosmetiikkasuosikkini:

Jurlique
http://www.jurlique.com/
- käytän kasvojenhoidossa

Lily Lolo
http://www.lilylolo.co.uk/
- ihan loistavat mineraalimeikit; puuterista luomiväriin ja poskipunaan

Coleur Caramel
http://www.couleur-caramel.com/
- huulikiillot ja kynsilakat

Meikkien lisäksi olen syynännyt myös muun kosmetiikan mahdollisimman myrkyttömäksi. Esimerkiksi kookosöljy on tosi tehokas kuivalle iholle! Ja viime viikolla tarttui matkaan erittäin hyväksi osoittautunut Anne Lindin vartalovoide (http://www.anne-lind.de/). Alumiinitomista deodoranteista olen todennut Santen ja Biothermin versiot.

Jatketaan juttua, kunhan taas nähdään. :)

Pau kirjoitti...

Hupsista vaan, taitaa vähän väsyttää.. Piti siis tossa lopussa sanoa, että olen todennut Biothermin ja Santen dödöt alumiinittomista tehokkaimmiksi ja pitävimmiksi.

Norppa, Noora kirjoitti...

Hyvät vinkit, kiitos Pau! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...