keskiviikkona, helmikuuta 10, 2010

Pari päivää jäljessä

Mietin parhaillaan että, onkohan tässä talvessa  kuitenkin jotain hidastavaa. Nyt ollaan jo onneksi helmikuussa mutta viime päivät ovat sujuneet kuin jälkijunassa. Aivan kuin olisin kaksi päivää aikataulusta jäljessä. Kalenteri näyttää keskiviikkoa mutta pää ja kroppa ovat maanantaissa. Omat kapulansa rattaisiin heitti perinteinen Tahkon piipahdus edellisviikonloppuna, josta toipuminen kesti useamman päivän. Mutta hauskaa oli. Täytyy vielä kerran erityisesti kiittää mökkiseuruettamme, joka toiminnallaan ylitti huikeimmatkin odotukset. Niin kuin olen ennenkin todennut, on jollakin tavalla raikasta ja toivoa antavaa, että aikuiset naiset viihdyttävät itseään ja toisia vuorokausikaupalla. Keppihevonen kulkee hienosti käsimatkatavaroissa, pelikonsoli kapsäkistä, tuliaiset thaimaasta ja ennen kuin huomaatkaan, olet jo melkein itsellesi kateellinen hurahtaneesta meiningistä. Erikoismaininta myös aamusella Nilsiän terveyskeskukseen lähteneille, on perinteitä joista vain on pidettävä kiinni.
Riemukkaasta seuramatkasta huolimatta on huolehdittava, ettei laama tulisi tuijottamaan aamuisin kylpyhuoneen peilistä. Viime talvesta oppineena olen tehnyt ennalta ehkäiseviä matkasuunnitelmia. Ensi viikolla Roomaan ja pääsiäisenä D-vitamiinia tankkaamaan Kap Verdelle. En ole koskaan ollut Italiassa, joten "jo on aikakin", enkä tosin Kap Verdellekään joka ikään kuin vain valikoitui kohteeksi alitajuisesti. Siellä ei kuulemma ole mitään, ja se on hyvä ominaisuus lomanviettokohteelle.
Käykäähän muuten testaamassa Google mapsin katukuvat. Loistava väline esim. käydä vilkaisemassa katua, jolla ei ole käynyt pitkään aikaan tai etsiä mitä omasta kotitalostaan näkyy, tai vaikkapa bongata veljensä bussipysäkiltä niin kuin työkaverilleni kävi.
Kehittynyt kuvatallennustekniikka ja jakelumahdollisuudet kertovat hyvin tarkkaan realitilanteen. Esim. jos olet epävarma osoitteen tai rakennuksen olemassa olosta, voi Google mapsista avulla tarkistaa, mitä kyseisellä kadulla sijaitsee. Omin silmin voi myös nähdä mikä todellinen tilanne kriisialueella on: Haiti 360

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hiilijalkasieni senkun kasvaa kun lentelee kaukomaille...

Norppa, Noora kirjoitti...

Hiilijalkasieni kasvaa myös lähelle lentäessä, ja kyllä, tiedostan tämän.
Kompensoinkin tätä itsekkyyttäni pysyttelemällä kasvisravinnossa ja satsaamalla luomutuontantoon, joka vähentää kuormitusta entisestään. Käytän liikkumiseen pääsääntöisesti julkisia ja satunnaisesti starttaavaan henkilöautoomme pakkautuu monesti auton täydeltä ihmisiä.

Anonyymi kirjoitti...

näkihän sen, miten tahkon keikalle lentokoneella takaisinyrittäneille kävi..

- fog

Norppa, Noora kirjoitti...

..se joka seuramatkalle lähtee, se seuramatkan kestäkööt..
- vanha loimaalainen sanonta -

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...