maanantaina, toukokuuta 17, 2010

Ennemmin tuhkaa taivaalle kuin öljyä mereen.

Islantilainen tulivuori suihkusi tuhkaa taivaalle ja sekoitti lentoliikenteemme hetkeksi mutta Meksikonlahdella öljyä valutetaan mereen kuukausi kaupalla. Energian eliksiiriä ja talouden polttonestettä pulppuaa mereen  päivittäin yli 10 miljoonaa litraa. Tänään, huomenna, ylihuomenna - koko ensi viikon. Sitä riittää. Vuotavassa öljytaskussa sitä arvioidaan olevan kahdeksan miljardia litraa.
Voi olla, että olen mummon mökin ihailija ja viherpiipertäjä mutta uhanalaiset linnut ja meressä elävät, elämää ylläpitävät, pieneliöt kuullostavat tärkeämmiltä kuin raskasteollisuuden voitot. Jos öljy-yhtiöt olisivat syytäneet samat miljardit  öljyvahinkojen ehkäisyn kehittämiseen, mitä päästölakien estämiseen tai ilmastonmuutoksen peittelyyn on kulutettu - voi olla että BP:llä olisi paremmat keinot tilanteen hoitamiseen. Tai edes jokin keino katastrofin hillitsemiseen.

Öljyvuodon leviäminen kartta

National Geographic: Meksikonlahdelle voi tulla kuollut vyöhyke

Vakavimmat öljyonnettomuudet Suomenlahden alueella

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo kunnon nyrkinpuinti öljy-yhtiöille!
Kyllä taas tempun tekivät.
Hitto kun pääsis jo tältä parin päivän ei niin välttämättömältä työmatkalta takas suomeen. Sitten voiskin suhasta omalla autolla vaikka sinne omaan öljylämmitteiseen omakotitaloon tai vaikkapa koko matkan kesämöksälle odotteleen kesälomaa jolloin kävästään jossain kivassa ulkomaankohteessa, ajellaan mökin ja lavereiden väliä omalla peltilehmällä kun se on julkisia kätsympää ja kävästään jossain välissä veneilemässä jne jne...
Perkule bensan hinta oli taas essolla noussu!!!

-törmänen

Norppa, Noora kirjoitti...

Eli ainoastaan ihmiset jotka asuvat lämmittämättömässä talossa, eivätkä käytä minkäänlaisia liikennevälineitä
saavat olla kriittisiä ympäristön tuhoamisen suhteen?

Ansku kirjoitti...

Kyllä ne öljyt ikävä kyllä tulee vaikuttamaan meidän ihmistenkin elämään jossain vaiheessa kun lähtevät merivirtojen mukana liikkeelle. Jos ja kun niitä ei saada kerättyä talteen, ne tulevat mahdollisesti Eurooppaan asti. Ja isot herrat vaan keskittyy tappelemaan siitä kenen vika ja kuka korjaa. Öljyä on valunut nyt voimalla kuukauden päivät. Ihan järkyttävää toimintaa.

Norppa, Noora kirjoitti...

BP:n " Täyden vastuun " kantaminen lohduttaa varmasti Louisiannan rannikolla kun katselee 50 kilometrin pituista öljylauttaa lintujen pesimäalueella..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...