sunnuntaina, toukokuuta 02, 2010

Haista home?

Yksi ystävistäni on juuri pelastautunut homeasunnosta. Homehommat ovat muutenkin olleet nyt tapetilla, joten voin maallikkona naputtaa muutaman rivin asumisterveydestä. Tai aiheen voi yhdistää myös työntekoterveyteen, sillä lukiessa erilaisia kertomuksia sairastujista, saa helposti käsityksen, että puolet suomen kouluista ja virastoista on rakennettu niin että jos ei muilla ole ollut juhlaa, niin homeitiöillä sitä on ollut kaikkien edestä.
Ei tarvitse montakaan linkkiä klikata kun alkaa tuntua, ettei ikinä enää uskalla myydä tai ostaa mitään. Jos myyt niin seuraava ostaja löytää kuitenkin jonkun piilovian kylpyhuoneestasi, ja joudut maksumieheksi. Jos taas ostat niin ensimmäisen kaakelin alta löytyy vaaniva homerihmasto.
Eikä edes kuntotarkastus tee hullua hurskaammaksi. Kun kuntotarkastus tehdään rakenteita rikkomatta, pitää ostajan arvata, mitäköhän rakenteen alla on. On kai normaalin järjen mukaista, että jos ns. ammattilainen tekee rakennukseen kuntotarkoituksen, niin maallikko voi siihen luottaa. Miksi muuten kyseisiä tarkastuksia tehtäisiin ja niistä maksettaisiin? Näennäistutkimuksesta 600 euroa on aika paljon.Eikä meillä ainakaan Loimaan kauppaoppilaitoksessa ollut tuntiakaan opetusta vesieristyksestä..
Kaikkein tärkeintähän on oma terveys. Oireet voivat olla aluksi epämääräisiä, ja vielä pitkittyessäänkin pysyä . Kun suomalaisella on jalka poikki, kaikilta tulee sympatiaa. Mutta kun päätä särkee, niveliä kolottaa ja hengitys ei oikein kulje, tulee helposti määriteltyä luulotautiseksi tai muuten heikkoluonteiseksi. Vuosittain arvioidaan n. 300 perheen jäävän hometaloloukkuun. Se on aika monta aikusta ja lasta sairastuneena, ja niin turhaan.

Apu-lehti:
– Liian monet firmat tekevät kosteustarkastuksia ja kuntoarvioita ilman riittävää asiantuntemusta ja taloudellista voittoa tavoitellen. Niiden asiantuntemukseen ei kuulu tilojen käyttäjien terveysvaaran arvioiminen, Reijula sanoo.

Terveyden ja hyvinvointi laitoksen hinnasto hometutkimuksista
Paljon hyvää tietoa asumisterveysliitosta.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...