sunnuntaina, marraskuuta 02, 2008

Pöydän ympärillä

Yksi parhaimpia tapoja viettää aikaa, on tehdä se pöydän ympärillä. Fiilistä nostaa vielä mikäli pöydän ympärillä on muitakin ihmisiä. Ystävien kanssa parasta aikaa on ruokapöydän ympärillä kokoontuminen. Hauskuutta lisää se että, tuttavapiirini on melko kirjava. On aina ollut. Jokaisella on jotain sanottavaa ja jaettavaa asioista, joista toisilla ei ehkä ole kokemusta. Ihmisiin voi tutustua niin monenlaisissa paikoissa ja tilanteissa. Aidot ystävät eivät tule ainoastaan päiväkodista, vaan onneksi aikuisiälläkin voi tutustua ihmisiin, jotka jäävät loppuelämäksi rikastuttamaan elämää.
Sain perjantaina vieraita kun Minkki P kutsui itsensä kylään. Samaan kutsuun sisältyi myös avec, jonka omatunto olen. Avec ei ollutkaan koskaan käynyt norppalassa kylässä, ja oli sitä mieltä asunto joka on varmasti puolet pienempi kuin omansa, oli tilava. Myös naapurustossa asuva Törmänen sai kutsun koska järkevästi kieltäytyi tiistain kutsusta liittyä seuraamme, ja Kuisma sai kutsun koska ei ymmärtänyt tiistaina kieltäytyä kutsusta. Prepe ja Fogues taas liittyivät seuraamme koska Prepe ei ymmärtänyt mitään.
Tilan lisäksi kotini sai muitakin kommentteja. Toinen vieraskutsui kotiani kulttuurikodiksi. Tosin tästä on vaikea vetää johtopäätöksiä, koska sama henkilö myös sanoi että "mikkeli on kiva kesäkaupunki"; tarkoittaen että niin sanotaan kuin ei ole mitään muuta sanottavaa. Kuten myös että " täällähän on kodikasta". Samainen vieras oli myös melko kättelyssä sanomassa että " olen menettänyt jotakin.." mutta äänekäs keskeytys muiden puolelta esti häntä sanomasta lausettaan loppuun. Pojat ovat solidaarisia toisiaan kohtaan. Jos toinen on hyppäämässä pää edellä railoon niin napataan henkseleistä kiinni. Sääli, koska olisi ollut supermielenkiintoista kuulla mitä tällä kertaa olen vailla..
Ruokien valintaan vaikutti perjantain muu ohjelma. Kävin aamulla pienessä operaatiossa, enkä tiennyt missä kunnossa tulisin olemaan, joten ruuan piti olla helposti valmistettavaa mutta hyvää. Valitsin keiton, salaatin, ruisnappeja ja "suolapalaa". Jälkiruuaksi Kuisma teki siis suklaakakun ja vieraat hoitivat juomat.
Olen iloinen ruuan onnistumisesta. Viimeksi kun ystävät tulivat pöytäilemään niin ruuasta tuli vähän "plääh". Mutta nyt tomaattikookoskeitto oli juuri sellaista kun sen pitääkin. Hetken pelkäsin, että reippaalla kädellä annosteltu dijon olisi ollut liian pyöristävä ja pistävä . Eräskin ei kasvisruokaa syövä otti keittoa lisää, joten jo se palkitsi vaivan. Myös siika oli todella hyvää. Sitä pitää saada lisää. En ole ollut aina hirveän innostunut savukalasta mutta siika saattaa olla uusi suosikki.
Salaatistakin tuli hyvää. Salaatin valinnassa pitää olla tarkka. Jos ei salaatti ole kaupassa hyvää, ei se ainakaan kotiin kantamalla parane. Ja jos lehdet ovat vähänkään nihkeitä, tulee myös ruokailukokemus olemaan nihkeä. Olen myös ymmärtänyt, että kannattaa ostaa eri salaattilajikkeita, jolloin vihreässäkin maistuvat eri sävyt.
Keiton kanssa olisi sopinut patonki mutta päädyin ruisnappeihin. Vaaleaa leipä on helposti helposti hepposta, ja rukiin puhdas maku miellyttää minua tällä hetkellä.
Ruisnapeista tulee myös puuhasteltavaa. Pöydän ääressä on mukava viettää aikaa, ja kun pahin nälkä on tainnutettu, on hyvä että pöydässä on vielä "kaikkea pientä" mitä voi seurustelun lomassa nappailla. Smetana, siitakesienet, silli, vuohenjuusto, tonnikalatahna, kananmunat.
Parasta ovat aina keskustelut. Ovat ne minkä tasoisia tahansa. Ja yleensähän taso saattaa saman tunnin sisällä vaihdella suurestikin. Perjantaina käytiin läpi maailman taloustilannetta, poliittista aktiivisuutta, seksuaalivähemmistöistä, arvattiin Minkki P:n Dingo levyn esiintyjiä, todettiin että nykyajan nuorisobändit ovat aivan skeidaa (päinvastoin tietysti kuin meidän aikainen nuorisobändimme), Tahkon reissusta, eräänkin perheen tulevasta parisuhdematkasta(yleisö äänesti voittajaksi Köpiksen ja kielsi varaamasta matkaa Tallinnaan), 16-vuotiaiden judopoikien viinaratsiasta, kakluunin sytyttämisestä (ei sytytetty), feng suista, kalastuksesta yms. yms. Kerrattiin useaan otteeseen myös kellon tuntemus ja suoran viestimisen tärkeys. Nykyään ei enää riitä jos ilmoittaa kellon ajan milloin paikalla pitää olla. Aikuiselle ihmiselle pitää myös ilmoittaa miksi paikalla pitäisi muka tulla silloin kun on sovittu.

Feng sui neuvoja aloittelijoille

3 kommenttia:

Prepe kirjoitti...

Huomaa kyllä ketkä on käyneet armeijan ja kuka luulee miesten ymmärtävän naisen logiikkaa...

Mutta ei: kiitos erinomaisesta tarjoilusta ja seurasta.

Anonyymi kirjoitti...

Kutsua odotellessa Prepe...

MinkkiP

Anonyymi kirjoitti...

Kutsua odotellessa Prepe...

MinkkiP

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...