sunnuntaina, marraskuuta 23, 2008

Tosikkoehdoton kirjoittaa


Päätin tältä istumalta alkaa taas kirjoittaa päiväkirjaa. Ihan oikeaa päiväkirjaa. Löysin nimittäin siivoamastani laatikosta n. 10 vuotta sitten kirjoitettuja sivuja, ja huomasin etten ole kehittynyt sitten tipan tippaa. Mahtavaa! Olen silloin mielestäni ollut ehdoton, tosikkomainen, lyhyt pinnainen sekä suoraviivainen. Hymyilytti. Mielestäni täytän nuo kyseiset kriteerit edelleenkin. Olen myös todennut järkevästi kirjoittamilla sivuillani, että voisin opetella vähän hellittämään sekä ottaa vähän rennommin. Allekirjoitan edelleen, ja suosittelen muillekin! Olenpa ollut fiksu jo vuonna 1999.
Kaikkien pitäisi kirjoittaa päiväkirjaa, ja myös säilyttää ne. Itsekirjoitetuista lauseista voi ja ei voi seurata millaista rataa pitkin oma elämä on vuosien varrella pompahdellut. Näkemyshän on täysin subjektiivinen. Mutta nyt kynä käteen ja raapustamaan edes jokaiselta kuukaudelta yksi tapahtuma ja siihen liittyvät tunteet. Joulun pyhinä voi vetäistä kasaan koko vuoden saldon. Tämän tehtyään muutaman kerran on mukava katsoa 10 vuoden kuluttua, että pitkälti sitä murheet ja ilot ovat samoja kuin ennenkin.
Vuonna 2000 tuli selvittyä eräskin elämän perusasia, kun eräskin kaveri lähetti tekstiviestin, jossa kysyttiin:

Mitä eroa on eroottisella ja perverssillä seksillä?
- Kun käyttää höyhentä, se on eroottista, mutta jos käyttää koko lintua, se on perverssiä.

Kuva päiväkirjan kannesta, taiteilijana Quinta Buchholz. Se oli silloin mielestäni -hauska-. On edelleenkin. Pitääkin laittaa linkki eräällekin Työpsykologian appron kurssikaverilleni, jonka mielestä kuva oli lievästi sanottuna outo. Terveisiä Kaarinaan!

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...