tiistaina, helmikuuta 24, 2009

Kenen vika on - seksi?

Huomaa että ei ole ollut liikaa luppoaikaa, koska ei ole ehtinyt provosoitumaan Timo Hännikäisen kirjasta, eikä upeasta keskustelusta mikä aiheen ympärillä velloo. Mutta nyt kun laama lähti kesälomalle, ja otsatukka tuli tuuraamaan, niin löytyi taas näppäimistöstäkin muutama rivi lisää.
Oikeastaan taidankin hankkia kirjan ja kommentoida aiheesta enemmänkin. Sitä että joku "ei saa seksiä", ja näkee sen vielä toisen sukupuolen "vikana", on kuitenkin herkullinen aihe. Siinä riittää pohtimista useammankin postauksen verran. Koska kirja on tietoinen provokaatio, siihen luonnollisesti pitäisi vastata provosoitumalla.Oikeastaan kuitenkin ymmärrän Hännikäistä. En ole samaa mieltä mutta ymmärrän.
Ei ole kiva olla yksin eikä ulkopuolella. Missään asiassa. Ei ole myöskään kivaa ettei saa, jos kaikki muut saavat. Mutta on vaikeaa silittää valittajan päätä jolta kyllä löytyy syyttävä sormi muttei konkreettista ajatusta miten itse voisi tilanteeseen vaikuttaa. Eikä oman seksittömyyden syyn vierittäminen feministienkään niskaan tunnu oikein loogiselta. Hännikäisen niin kovin inhoamat bileprinsessatkaan tuskin ovat kovin feministisiä. Sitä paitsi (wp):
Rutgersin yliopistossa New Jerseyssa tehdyn tutkimuksen mukaan feministimiehen parisuhde on muita heterosuhteita terveellisempi, vakaampi ja romanttisempi. Erityisesti tutkimuksen vanhemmat naiset ja miehet, joiden puoliso luokitteli itsensä feministiksi, nauttivat seksistä muunlaisia heteropariskuntia enemmän. Niissä suhteissa, joissa sekä mies että nainen tunnustautuivat feministeiksi, molemmat osapuolet kokivat myös olevansa tasa-arvoisia.[2]

Hännikäinen on varmasti haltioitunut kirjallisen tuotantonsa voimasta. Yhtä paljon julkisuutta sai kirjailija kolleega Susan Ruusunen. En ole varma kumman kirja on yhteiskunnallisesti merkittävämpi.
Koko keskustelu on niin absurdi. Suomi on myös täynnä naisia jotka elävät vasten tahtoaan ilman seksiä. Mutta jos seksiä haluaa vähemällä vaivalla, tai ilman sosiaalisia taitoja, se on kieltämättä on haaste.
Pelin pitäisi kuulemma olla reilumpaa ja naisten pitäisi antaa helpommin, vähemmällä vaivalla ja useammalle..? Siis "antaa" mitä? Sitäkö seksi on, "naiselta saamista"?
Parisuhde ei takaa seksiä, ei ainakaan oman kumppanin kanssa. Myöskään perinteisten arvojen avioliitto ei ole mikään seksin tae.
Totta kai minäkin haluaisin, että kaikki harrastaisivat hyvää seksiä joka päivä. Mielummin vielä useamman kerran. Mutta haluaisin myös että kaikilla olisi töitä, koti, terveyttä, ruokaa, onnea, rahaa ja rakkautta. Sekä miehillä, että naisilla.
En tiedä mikä Hännikäisessä on sellaista, että tekisi mieli antaa kaikille muille - paitsi. Ehkä se, että jos nuori nainen ei anna, hän alkaa tuntua älyllisesti alamittaiselta. "Jos saan seksiä, pidän sinua tasa-arvoisena ja arvostan sinua. Jos en saa sinulta, olet mielestäni: tyhmä. "
Oli miten oli, vika on toisessa. Mutta niin huutava vääryys kuin tämä seksuaalinen syrjäytyminen onkaan niin Hännikäinenkin on palannut paitsiosta:

"Kirjan kirjoittamisen loppuvaiheilla naisia alkoi tulla. Ehkä kirjoittaminen rentouttii." Pelimies.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä aihe... hyvät pointit hyvä kirjotus.

t. provosoitunut :D

Norppa, Noora kirjoitti...

Kiitos! Onpa mukavaa saada noin positiivista palautetta. :D

MinkkiP kirjoitti...

Mä haluun lainata sit sen kirjan sulta, että voin osallistua keskusteluun.

prepe kirjoitti...

Miksi ymmärsit Hännikäistä niin hyvin...?

Aion hankkia kirjan hyllyyni ja vertailla omaa saamista tai saamattomuuttani Hännikäiseen...

norppa kirjoitti...

bongaus netistä; Turistin -blogista: :D

annu
helmikuu 17, 2009 kello 09:09

Kaverini seurustelee tuon miehen ystävän kanssa. Herra Hännikäisellä on kuulemma humalapäissään viehättävä tapa purra ystäviensä kumppaneita. Ihana mies.

Katja Tanskanen kirjoitti...

En taida jaksaa lukea tuota kirjaa, mutta sinun kirjoituksesi oli niin hauska, että nauran vielä pitkään tämän lukuhetkeni jälkeen.

Olet yllätyksellinen Norppa! Tästä saisit hyvän pakinan johonkin provosoituvaan lehteen:=)

Otto Tiksistä kirjoitti...

Ei todellakaan kannata lukea mitään, mistä voi saada valmiin mielipiteen toisilta. Kannattaa maata selällään suu auki ja ottaa vastaan mitä valtio/kohtalo suo.

Joo, keskustelu on absurdi. Huvittava, mutta ilmeisen tarpeeton. Maailma ja sen ihmiset ovat rationaalisia ja ymmärtävät toisiaan täydellisesti jo nyt.

Hännikäisellä oli orkesteri nimeltä Edespuutarh:, jossa kukaan ei osannut soittaa pätkän vertaa. Hänen instrumenttinsa oli viulu ja paras soolonumeronsa kappale jossa laulettiin että "Perse meni perse edellä takaisin puuhun"

Norppa, Noora kirjoitti...

Pitänee myös paikkansa ettei hyvä teksti aina korreloi suoraan hyvien mielipiteiden kanssa?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...