maanantaina, helmikuuta 23, 2009

Terveisiä beirutista

Vastasin tänään ystäväni sähköpostiin, jossa hän kutsui itsensä kylään mutta varoitin, että talomme ja piha näyttää lähinnä Beirutilta.
Nyt illalla alkoi Beirut vertaus kaduttaa.(tosin olen ajatellut ja sanonut elämäni aikana niin paljon muitakin asioita, että tuskin se salama nyt tästä syystä minunn iskee) Vaikka ei ihme, Libanonissa käytiin sisällisotaa melkein 15 vuotta, jos aivokuoreen on jäänyt nakuttamaan sana beirut ja pommitukset. Mutta luonnollisesti, pihatyömaan vertaus palasiksi pommitettuun pääkaupunkiin on lievästi ontuva. No joka tapauksessa. Kiinostus heräsi. Piti interwebistä katsoa mikä tilanne Beirutissa on tällä hetkellä.

Beiruthan on parin miljoonan asukkaan pääkaupunki Libanonissa. Itsenäinen vuodesta 1943, aikoinaan Lähi-idän Pariisi ja arabimaailman pankkikeskus mutta 15 vuoden moukarointi on tehnyt tehtävänsä.
Tammikuussa ulkoministeriö on arvioinut seuraavaa:

Matkustaminen Beirutin pohjoispuolella rannikolla ja vuoristossa, tiettyjä pohjoisimpia osia lukuun ottamatta, on yleensä turvallista. Monet matkailijat käyvät esim. Bybloksessa, Batrounissa, Bsharréssa, seetrimetsissä ja Qadishan laaksossa. Samoin Beirutin eteläpuolella druusialueet ovat pääosin turvallisia. Beirutissa ja kristityillä tai druusialueilla liikkuvan matkailijan näkökulmasta Libanon on maallinen ja moderni länsimainen yhteiskunta.

No, ei järin kattava yhteenveto tällä kertaa mutta vietin yllättävän pitkän ajan lukiessani Hizbullahin, palestiinalaisten ja israelilaisten suhteista. Selvitin myös, että meno-paluun Arlandasta saisi alle 400 eurolla. Anyone?

ps. Ja kun mietitte, että meidän presidenttimme, puhemiehemme ja pääministerimme ei tarvitse kuin yrittää seurustella säädyllisesti on Libanonissa järjestelmä monimutkaisempi:

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...