tiistaina, joulukuuta 15, 2009

Pakkanen yllätti autoilijan Ikeassa

Joulua on mukava odotella kun kaikki tarvittavat valmistelut on tehty, joskaan niitä myöskään ei ole mahdottomasti. Kinkkua ei tarvitse hankkia ja joulupöytäkin Loimaalla valmistuu "itsestään". Lohdutukseksi niille, jotka ovat nostattaneet itselleen stressin, on luonnollisesti eri juttu tehdä ajoissa ja systemaattisesti todella paljon ja nauttia työnsä tuloksista joulun pyhinä, kuin että vain yksinkertaisesti vain jättäytyy joulutekemisen ulkopuolelle.
Eilen kuitenkin suoritin tonttujen aputehtäviä Ikeassa ystävieni Kuisman ja Törmäsen kanssa. Mikäänhän ei voita yhdessä vietettyä laatuaikaa. Omatkin jutut alkavat kuullostaa melkein hauskoilta kun koolla on useampi kuin yksi ihminen.
Paras osa reissua oli kuitenkin parkkipaikalla. Luonnollisesti olimme paikalla sulkemisaikaan asti ja kun oli aika pakata autoon mukaan hankittu kirjakaappi. Yllätys, yllätys, takaluukku ei avaudukaan. Punaisessa Vaarassamme on persoonallinen ominaisuus. Keskuslukitus tuppaa oikuttelemaan talven tultua. Viime talvena pakkasten tultua ei ollut esim. mahdollista päästä autoon kuskin puolelta huhtikuun puoleen väliin saakka.
Siinä pakkasen kiristettyä alkoi kiristyä hermokin. Huomasin, ettei väkisin hyllylevyn autoon rynttääminen iltamyöhään kylmässä saa parhaita puolia luonteessani esiin. Enpä tunne tosin kovin montaa muutakaan ihmistä, joka aamulla herätessään haluaisi löytää itsensä illalla kymmenen aikaan pakkasesta Ikean pihalta.. En myöskään hameeni ja korkosaappaideni kanssa takatilassa kontatessani ollut aivan varma, oliko se sitä leppoisaa yhdessäolon aikaa mitä olin visioinut..
Loppu hyvin, kaikki hyvin. Istuimme autossa, lämppäri täysillä, ja niin kuin monena muunakin kertana, kuului taian omainen naksahdus, ja lukot aukesivat. Iloinen matka kotiin saattoi alkaa. (mutta mitä teet jos ikean sulkeuduttua ostamasi kodin sisustuspalaset eivät mahdukaan autoon?)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taas nilkka hienona. Varo ettei Matti V. innostu ja tule Ikean kautta käymään...

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi perjantain kirppis ei mene kiinni ihan heti, eikä tavaroita ole muutenkaan pakko kuljettaa kotiin samana päivänä. MinkkiP

Norppa, Noora kirjoitti...

Anonyymi; ei hätää, me viihdyttiin vain tuppeensahattua lautaa ja keskiolutta osastolla!

Minkki P, ei paljon parempaa settiä voi enää tarjolla olla!

Anonyymi kirjoitti...

Huonekaluliikkeissä noi alkoholia myyvät osastot on kyllä mun ihan ehdottomia suosikkeja :)

-törmänen

Anonyymi kirjoitti...

Lue koko blogi, melko hyva

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...