tiistaina, joulukuuta 29, 2009

Rahaa ilman henkkareita

Olen joutunut elämässäni hankaliin tilanteisiin, ja usein täysin omaa syytäni. Olen ollut oven takana ilman avaimia, kaupassa ilman kukkaroa, tenniskentällä ilman mailaa ja koulussa ilman viivotinta(josta muuten sai merkinnän ja muistutuksen). Näistä tilanteista olen kuitenkin selvinnyt kohtuullisen mukavasti(paitsi viivotin-asiasta). Erilaisten käänteiden jälkeen olen päässyt kotiin, voinut maksaa ostokseni, päässyt pelaamaan tennistä yms. yms.
Tänään pankissa käydessäni ei tilanteeni kuitenkaan ollut mitenkään hankala. Toisella asiakkaalla asian hoitaminen oli kuitenkin monimutkaisempaa, viereisellä tiskillä haluttiin rahaa nostaa ilman henkilöllisyyspapereita.
Tiskin takana oleva asiakaspalvelija alkoi räpytellä hieman silmiään ja sanoi ettei se onnistu ilman papereita. Tähän asiakkaalla oli kuitenkin jo valmis vastaus ja hän totesi, että hän tarvitseekin rahaa uusien henkilöllisyyspapereiden hankkimiseen. Tässä kohdassa minun asiakaspalveluhenkilöni piti nousta tuoliltaan katsomaan toisen henkilökunnan jäsenen konetta. Minusta se oli hieman epäkohteliasta koska minulla oli sentään henkilöllisyyspaperit mukana, ja olin ollut paikalla ensin. Mutta yhdessä tuumin he saattoivat kertoa paperittomalle asiakkaalle, että hänen tietoihinsa on jo merkitty että "ensi kerralla pitää sitten olla paperit". Eläköön rekisterit ja tietoturva!
En nyt jäänyt varmistamaan, että saako kenen tahansa tililtä nostettua 50 euroa uusia henkkareita varten mutta kiinnostava yksityiskohta kuitenkin. Etenkin kun olen huomenna menossa uusimaan passiani. Eikö muuten ole outoa, ettei ajokortti käy välttämättä virallisesta henkilöllisyystodistuksesta, vaan mukana pitäisi olla passi tai poliisin myöntämä henkilökortti? Kuinka monella on?

3 kommenttia:

hna eli Hanna Kopra kirjoitti...

Ei mulla ainakaan ollut ja sitten piti muistaa missä on asunut ja asunut ja sitäkin ennen asunut ja voi jeee. Olipa kiusallista ja kuumottavaa.

Anti Sport kirjoitti...

Joo. On se ajokortin pätemättömyys aika hauskaa juttu. Miten sillä voi todistaa ajo-oikeuden, jos kerran henkilöllisyyttä ei pysty varmistamaan sillä?

Ilman passiakin saa passin, mutta sitten henkilöys varmistetaan "tutkinnallisesti". Vanhentunut passi kelpaa tunnistautumiseen uutta haettaessa, mutta ei muuhun. Miksi se vanhenee?

Ihan huippua on tämän uuden passin 5 vuoden voimassaoloaika. En oikein ole saanut mitään perustelua lyhennetylle ajalle, varsinkaan kun sormenjälkien antaminen on pakollista. Vanhenevatko ne sormenjäljet jotenkin?

Loppukevennys: viranomaisen mielestä passin hinta ei noussut vaikka voimassaoloaika väheni puoleen. Taidan olla tyhmä kun en tuota tajua.

Norppa, Noora kirjoitti...

Sen lisäksi, että passi maksaa törkeästi, siihen joutuu lisäämään rumemman kuvan! Harvalle ihmiselle sopii hymyilettämättömyys sekä täysin suoraan, olkapäät suorassa kameraan tuijottaminen. Ja kuvan joutuu vielä näyttämään tuntemattomalle ihmiselle, jonka mielestä näyttää siltä! (ei, passikuvani ei onnistunut kovinkaan hyvin tällä kerralla)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...