torstaina, kesäkuuta 24, 2010

Kesää ja kesästä

Ennen kesälomaa alkaa väkisinkin virtalataus olla pienemmällä kuin syksyn sykkeessä. Tämä kevät on tuntunut kuitenkin viime kevättä kevyemmältä. Osa syynä on ollut ns. "väkisin vapaan" lisääminen. Kun ainut vapaa ei ole ollut heinäkuussa, on happi riittänyt paremmin kuluneelle vuodelle.
Nyt ovella on jo Juhannus. Tämän jälkeen päivät pitenevät. Luonnon vihreys käy tummemmaksi ennen kuin muuttuu taas syksyn punertavaksi ja tuulesta häipyy lempeä lämpö.
Tämä on sitä aikaa mitä odottaa "koko vuoden". Sehän ei käytännössä ole totta. Aivan siedettävää keliä riittää kuitenkin lokakuuhun asti ja viimeistään huhtikuussa veressämme virtaa jo orastavaa kevään huumaa.
Olen palannut tauon jäleen suunnittelemattomaan loma-aikaan. Ajatukseen, että loma olisi vain vapaata ja levännyt ihminen saa kyllä virkistäviä ideoita. Neljässä viikossa ei ehdi kuitenkaan ihmeitä. Tämän etukäteisuunnittelija joskus unohtaa. Ehkä lukee muutaman kirjan. Käy sukulaisissa. Kalastaa pari kertaa. Pulahtaa järveen, heittää löylyä. Raapii hyttysenpuremia. Näkee muutaman ystävän joita näkee liian harvoin. Rapii hyttysen puremia vähän lisää. Istuu laiturilla ja tuntee kotimaansa kauneuden kosketuksen.
Hyvää ja kaunista Juhannusta ystäväiset!

5 kommenttia:

kuisma kirjoitti...

HYVÄÄÄÄÄÄKESÄÄÄÄÄÄ!!!

Nora kirjoitti...

Iisiä kesää!

Joku kirjoitti...

Hyvää ja kaunista Juhannusta (ja aivan siedettävää keliä :-) myös sinulle.

Kielipoliisi kirjoitti...

"Nyt ovella on jo Juhannus. Tämän jälkeen päivät pitenevät."

Nyt ovella on jo juhannus. Tämän jälkeen päivät lyhenevät.

Norppa, Noora kirjoitti...

Kuisma; bassoradio-yhteys ei ihan heti avautunut.. :D

Nora; no sitä erityisesti ja ihanan mahtavia kokemuksia, joille voi talvella hymyillä

Joku: ja siedettävää keliä myös loppukesälle! :)

Kielipoliisi: Juhannuksen, Joulun, Syntymäpäivän tai Juhlan voi kirjoittaa isolla alkukirjaimella, jos kyse ei ole äidinkielen-yo kokeesta.
Jälkinmäinen ei ollut myöskään kielivirhe, se oli suoranainen asiavirhe. Tosin, syksyn tullen päivät tuntuvat pidemmiltä, ja talvella taas todella pitkiltä vaikka valoisaa päiväaikaa onkin vähemmän. Arvostan jaksamistasi, kiitos kommenteista! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...