sunnuntaina, kesäkuuta 20, 2010

Miksi kaikki rakastavat nurmikoita?

Nyt kun olen tuhlannut elämääni ja hermojani seuraavan mahdollisen kodin etsimiseen, on huomio kiinnittynyt myös rakennusten ympäristöön. Voisitteko valaista minua, miksi ihmiset ovat niin ihastuneita nurmikkoon? Kun ajelee pitkin espoita, vantaita ja kirkkonummia, näkee paljon tasaisen vihreää pintaa, joka on aivan käyttämättä.
Nurmikkohan on pihassa/puutarhassa kaikkein työläin. Nurmikko ei myöskään kevällä puhkea kukkaan, ei ilahduta värillään vuoden aikojen vaihtuessa ja aiheuttaa kesänaikana myös runsaasti työtä.
Kyllä, ymmärrän että lapset voivat potkia siinä palloa, koiran voi hätätapauksessa pissittää, toiset rakastavat oman nurmen leikkaamista ja nurmikaistale on hyvä aluerajauskeino mutta tuota viherkenttää on vain paljon.
Taloyhtiöillä on järjettömän kokoisia nurmialueita, joita kukaan ei käytä koska ne ovat "ei kenenkään maata", eikä niitä ole alunperin suunniteltukaan käytettäväksi.
Miksi, näillä alueilla ei voisi kasvattaa vaikka yrttejä, vihanneksia, kukkia tai ottaa ne jollakin muulla tavalla hyöty/virkistyskäyttöön. Kasvihuoneita, yhteisiä grillausalueita, tai vaikka kesäsunnuntaisin taloyhtiön kirpparialue? Tietenkään niin ei ole ollut tapana, eikä kukaan voi "niin vain mennä" rakentamaan kasvihuonetta taloyhtiön alueelle mutta katsokaapa vain ympärillenne, meillä on todella asuinalueilla "vain pelkkää nurmikkoa". Taloyhtiön yleiset yrttiviljelylaatikot voisivat olla kevyempi vaihtoehto ns. kunnon kasvimaille ja monelle ihan virkistäväkin kokemus.

Nelosen sivustolta löytyy muuten Edenin "Arvostele mun piha" -kuvasovellus.
Viherpihan pihakuvia

2 kommenttia:

Joku kirjoitti...

En voisi, kun en ymmärrä.

Illuusio siitä, että ei asuta enää metsässä? Se ainoa paikka, jossa voi laskea paljaat jalkapohjat maahan? (Jos viimeksimainitusta olisi kyse, eikö melkein riittäisi vadillinen rairuohoa parvekkeella? ;-)

On niistä yrttilaatikoistakin tietysti työtä, mutta yrttejä voi edes syödä.

Norppa, Noora kirjoitti...

Eikä minulla ole mitään nurmikoita vastaan, ihmettelen vain miksi sitä on niin paljon, juuri tuon työmäärän vuoksi. Jalan allahan nurmikko on aivan ihana ja kyllähän hyvin hoidettua nurmialuetta kelpaa katsella.
Toiset yrittävät kasvattaa pikkuruisilla ikkunalaudoillaan yrttejä ja samaan aikaan toisilla ei kasva monien hehtaarien pihoilla mitään. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...