keskiviikkona, kesäkuuta 30, 2010

Vastustan ydinvoimaa

Tulkoot tämäkin nyt kirjoitettua tekstiksi. Vastustan ydinvoimaa. En halua uusia ydinvoimaloita suomeen. En edes lupia. Ydinvoiman vasustaminen ei tarkoita, että on kivihiilen rakastaja. En vain halua tähän maahan, en myöskään naapurimaihin, saatika mihinkään muuhun maahan yhtään lisäydinvoimalaa. Päätös kotimaamme osalta tehdään huomenna aamulla klo 10.00.
Pekkarinen ja Arhinmäki ovat voineet esittää kukkoröyhistelyään eduskunnankyselytunnilla mutta pöyristyttävintä on, että ylijohtaja Taisto Turunen on ollut jäävi lupahakemuksia käsiteltäessä. "Mutta hei, ei se mitään - meillä on demokratia ja mehän äänestetään vaikka joku olis vähän jäävikin!" Alan enemmän ja enemmän uskoa siihen, että suomalaiset pitävät suomea yhtenä vähiten korruptoituneimmista maista, koska eivät tiedä mitä korruptio on. Meillähän vain tutut tekevät toisille tutuille töitä ja toisten tuttujen päätöksia, ja niinhän siinä sitten käy että sattuu istumaan tutussa hallituksessa kun tuttua lupa-asiaa käsitellään...
Voi olla että väliaikaisesti saadaan työllistettyä voimaloiden tekijöitä mutta ydinjätteiden sijoitusongelmaa se ei ratkaise. Ja kun ydinvoimalobbarit eivät muuta keksi, he syyttävät vasemmistoa työläisten unohtamisesta. Mitä oikeisto on tehnyt muistaessaan työläiset? Jättää radioaktiivisen maan heidän lapsenlapsenlapsilleen?

http://www.ydinvoima.fi/ei-ydinvoimalle
EI YDINVOIMALLE

5 kommenttia:

Anti Sport kirjoitti...

Kyllä kansan valitsema eduskunta tietää.

Sen myötä kansa tietää.

Kansa ei kuitenkaan ymmärrä, miksi yksityinen elinkeinotoiminta, esimerkiksi ydinvoimalaitoksen rakentaminen vaatii tuollaisen luvan, valtio irti yritystoiminnasta!

Suomessa on 5 ydinreaktori, 6. rakenteilla ja kohta 7. ja 8. Voitaisiin vielä parantaa ja rakentaa täysi tusina.

Norppa, Noora kirjoitti...

Onneksi sentään Tanja Karpela-Vienonen-Saarela meni päiväksi töihin vastustamaan ydinvoimaa.

Mari-Johanna kirjoitti...

Olen niin samaa mieltä. Suomessa olisi kaikki mahdollisuudet olla edelläkävijä uusiutuvien energiaratkaisujen kehittäjänä, mutta ei, eihän me sitä haluta. Vaan vanhaa tekniikkaa, hyvä me!! Antaa muiden porskuttaa ohi; Tekniikka & Taloudesta luin tässä että Tanska on Euroopassa edelläkävijä uusiutuvan energiatekniikan kehittämisessä ja myymisessä & viennissä ; Suomi pitää perää. Ollaan siis todella tekniikan kehittämisen etunenässä... panostetaan me vaan kuolevaan tekniikkaan.

Lisäksi edellisenkin ydinvoimalan rakentaminen on ollut täydellinen katastrofi, ei todellakaan tuonut töitä suomalaisille eikä muutenkaan mikään mennyt juuri niin kuin olisi pitänyt, mutta mitäs tuosta. Ja päättäjät on jäävejä, mutta eihän sekään mitään. Ja tietenkään mitään onnettomuutta ei voi ikinä sattua, ja kun meillä nyt on jo niitä jätteitä niin kai me voidaan ottaa niitä lisääkin, kyllä me varmaan keksitään 10 000 vuoden aikana mihin ne laitetaan. Ehkä. Muttei se mitään sekään ettei me ehkä keksitä kun eihän me sit täällä enää olla.

Niin, ydinvoimalaitoksen riskithän kantaa valtio ja sitä kautta jokainen meistä, koska riskit ovat niin suuret ettei mikään vakuutusyhtiö suostu vakuuttamaan ydinvoimalaa.

Anonyymi kirjoitti...

Mä edelleen kannatan ydinvoimaa. MinkkiP

Joku kirjoitti...

Kovin oli tosiaan näköalaton periaatepäätös.

(En taida jaksaa sanoa enempää siitä prosessista, jolla tähän päädyttiin.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...