maanantaina, kesäkuuta 23, 2008

Eläinrikasta alkukesää


Juhannus oli tänä vuonna hyvin eläinrikas. Osallisena olivat ainakin; mäyrä, rantakäärme, jaostollinen sorsia ja reippaasti ympäriinsä pomppinut orava sekä yksi kirjoihin uppoutunut norppa.


Olin menossa puuteroimaan nenääni kun vilkaisin muutaman metrin päähän, että "kenenkäs koira se sieltä tulla tepsuttaa", kunnes huomasin että koirahan oli..eeh...mäyrä. Koska en ollut aiemmin nähnyt luonnossa mäyrää, meni kaverin identifioimiseen hetkinen. Innostuneena olin menossa tekemään lähempää tuttavuutta kunnes pieni epäröinti ehti väliin. Mäyrä kun ei ole niitä pienempiä metsäneläjiä, vaan keskisuuri petoeläin. Ahman jälkeen suomessa suurin elävä näätäeläin. Kaveri ei myöskään ollut moksiskaan läsnäolostani. Odotin vähintäänkin patsasmaista pysähtymistä, tai edes pientä säikähdyksen poikasta mutta eiii, olin ilmeisen vaaraton tämän tuhisevan ruuan etsijän mielestä. Huokaisten peräännyin ja päätin luovuttaa kentän. Hämärästi muistelin kuulleeni, jotankin metsäneläinten taltta- tms. hampaista.
Vielä on matkaa siihen että videokameran kanssa konttailee pitkin kallionkoloja ja kuiskailee jännittyneenä, talviuniltaan heräävän emokarhun ilmestymistä odottaessa..


ps. kokeilepa ihan suorilta, montako automerkkiä muistat, ja mitkä ihan tavalliset automerkit saattavat jäädä listalta pois ja mitä kummallisuuksia taas muistuu mieleen.. (..jatkan tästä aiheesta seuraavaksi)

Mäyrä wikipediassa, josta myös kuva.

Mäyrä nähty! Vikkelät tassut

5 kommenttia:

MinkkiP kirjoitti...

Mäyrä on Laten sukulainen.

Nora kirjoitti...

Mun tämän kesän eläinsaldo on orava, jänis ja kymmeniä poroja. ;)

prepe kirjoitti...

Hei, nyt tulee tod. harvinaisuus. Bongasin lumikon golfkentän reunalla juhannuspäivänä. Myös myyrä, mutta se ei enää elänyt koska oli lumikon saalis.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on nähty hauva. Kaikki eläimet piirretyistä Simpsoneista eläviin koiriin on hauvoja! Ja aina pitää sanoa, kun ei ole ihminen, että: "hauva!" ja ihmetellä etusormi pystyssä..

- fogues

Jenny kirjoitti...

Hupsista vain! Enpä ole mäyrään törmännyt, jännittävää ettei se pelännyt sinua:)

Itse ajelin ystäväni kanssa moottoritiellä kun hirvi hölkkäsi vastaan. Siellä tiellä siis. Pian poliisille soitto ja rukous ettei kenellekään käy mitään.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...