sunnuntaina, kesäkuuta 01, 2008

Flamenco-sunnuntai

Terveisiä tiiviiltä hyppäykseltä flamencon maailmaan! Oli ollut pari kertaa puhetta porukan kanssa siitä miten hauskaa olisi välillä mennä vaikka jollekin tanssitunnille yhdessä. Yleensähän tuon tapaisia juttuja tulee tehtyä vain jonkun polttaripäivänä. No, yhteistä kokemusta tästä ei tullut mutta olipa upea kokemus kuitenkin. Kun sain metsästettyä opettajan, ja päivä, aika sekä sali oli varattu, hupeni osanotto. Ja niin kuin aina, tulivat peruutukset vasta samana päivänä. Onneksi en ollut varannut yhteistä pienlentokoneajelua, siihen olisi budjetti jo kaatunutkin.
Mutta kiitos niille kahdelle sankarille jotka tulivat paikalle. Myös opettaja oli hämmentyneen iloinen siitä että hänen kokeilukerrallaan oli miesvoittoinen osanotto.
Eikä aika ja kokemus mennyt hukaan. Äärettömän kiinnostavaa mutta vaikeaa. Kaksi tuntia meni nopeasti. Kävi todella hyvä tuuri. Saimme opettajaksi Maija Lepistön, joka yleensä asuu espanjassa mutta on välillä myös suomessa. Ja koska hänellä ei ollut sunnuntai-iltana parempaakaan tekemistä, hän piti kahden tunnin opetuksen meille kolmelle. Taputuksia,
potkuja, vahvoja käsiliikkeitä, hienompia ranneliikkeitä, rytmin vaihdoksia. Teorialla höystettynä. Kertakaikkisen hyvä tapa viettää pari tuntia aikaa sunnuntai-iltana, ja kokea jotain uutta ja erilaista.

Helsingin Flamenco yhdistys ry.


Baila baila no erikoistunut flamencoon ja salsaan. Ja myös Blue Flamingossa on myös tiiviskursseja!
Alan leffalikkejä voi tsekata esim. täältä

4 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Hyvä te! Ja hyvä pojat! :)

Kutsu on yhä voimassa. :)

kuisma kirjoitti...

jep jep flamencoo flamecoo!!! Kyllä kannatti, ensimmäinen tanssitunti elämässäni ihan ok. Opettaja kyseli alussa et mites toi tanssi muuten on hallinnassa ku tää flamenco ei oo sit helpoin mahdollinen laji? Et siit lähettiin liikkeelle.

Onse semmosta et kerrankin kun järjestetään jotain erikoista jengille, niin eka ollaan ihan 110% messissä ja sit ku H hetki koittais ni ei, jengi alkaa jänistää ja feidaa koko keikan!! Mut ei se mitään ihan hyvä vaan, sai itse enemmän irti opetuksesta. Opettaja kerkesi näyttämään miten liikkeet tehdään ja miten niitä käsiä kanattaa pitää ja hei pidä se peukalo piilossa se ei kuulu tähän juttuun :) just noin ja tuo käsiä enemmän eille niin et se voima menee sormenpäihin asti. -siistii-

norppa kirjoitti...

Nora, mä luulen että pitäis maksaa aika paljon että lähtisin tulkitsemaan flamencoa nykyisillä opeilla.. toisaalta - kynnys esiintymiseen ei ole, valitettavasti aina ollut kovinkaan korkea, että ehkä mä oon löytänyt ensi tammikuuksi oman uuden lajini.. ;)

Mutta kyllä oli hyvä aloittaa taas vähän vaikeammasta ettei tarvinnut käyttää paria tuntia vaan seinien tuijotteluun. Piti ihan oikeasti yrittää ajatella ja hallita kroppaa samalla.

Ja oon mäkin pojista ylpeä, ja itsestänikin, koska rima esim. karaokelaulantaan tuntui olevan lauantaina huomattavasti matalemmalla.. :)

Nora kirjoitti...

Okei, otetaan sitten vaan tapaksia ja sangriaa! Ja vakka ihan vaan siksi, että mua niin harmittaa, kun sitä kerrankin järjestetään ja sitten mäkin perun tulemisen! Anteeksi!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...