sunnuntaina, maaliskuuta 29, 2009

Ja arvataan tytölle nimi

Se on kuulkaa taas yhdellä pienellä tytöllä nimi. Ja kaunis nimi onkin. (Tosin, enpä ole ollut yksissäkään ristiäisissä/nimenanto-tilaisuudessa, jossa lapsi olisi saanut ruman nimen. Tai edes kummallista.) Samalla Herttoniemessä juhlittiin kaksi vuotiaan isosiskon syntymäpäivää, joten aihetta kakkukahveihin oli tuplasti! Näin iso juhla kaksi vuotiaalle taisi olla hiukan kestokyvyn rajamailla, mutta voihan sen onnittelulaulun kuunnella silmätkin kiinni. Ehkä niin siitä nauttii enemmän, tai ei ainakaan hävetä yhtä kauheasti isojen ihmisten nuotin vierestä laulaminen kun niitä ei joudu katselemaan.
Viime kerrallahan samaisen perheen ensimmäisen lapsen nimi "vedettiin hatusta". Tälläkin kertaa oli ohjelmaa. Vieraista kerättiin kolme joukkuetta ja joukkueen tehtävänä oli arvata lapsen nimet. Aloitettiin kolmannesta nimestä, ja edettiin ensimmäiseen. Jokaisesta nimestä oli kolme vihjettä, ja niin kryptisesti oli vihjeet laadittu, että kaikki kolme tarvittiinkin. Edes yleisöstä ei löytynyt apuja. Itse luonnollisesti jouduin pidättämään Bravo-huutoani Onervan kohdalla mutta tyttöydelle ei tee pahaa saada elämän varrelleen mukaan vahvaa runollisuutta.
Voittajoukkue sai palkinnoksi hienot kukkaset, toiseksi tulleet puolestaan palkittiin etikkapullolla ja kolmanneksi tulleet saivat lähteä kotiin sodapurkin kanssa. Puhtaus ennen kaikkea!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi ei, voi ei! Mikä se koko nimi nyt oli? MinkkiP

norppa kirjoitti...

Hna voi tulla heittämään tänne kryptiset vihjeet antiikin jumalittarista - mutta huomauttaisin ettei juhlatilaisuudessa ollut googlea saatavilla.

hna eli Hanna Kopra kirjoitti...

Mä luotin joukkuevalinnoissa mm. yleissivistykseen, mytologiantuntemukseen (joka steiner-koulun käyneillä pitäisi olla, tietty), oman perhehistoriansatuntemukseen ja siis yleiseen insideinformeissön kryptisyyteen.

3. nimi
vihje 1: Tämä nimi on sekä
erään miehen että koiran.

vihje 2: Kun Ritun 2. nimi alkaa samoin miten Helmin 2. nimi, tulee tästä mieleen eräs Suomen ensimmäinen merkittävä naisrunoilija.

vihje 3: Tuo mies oli Mairen hyvä ystävä ja tuo koira oli Jaakon sukulainen.

2. nimi
vihje 1: Nimen pitempi kirjoitusasu esiintyy Kalevalassa ja Kantelettaressa.

vihje 2: Tämän nimen eteen kun riimittelee hiukan, niin tällaisia naispuolisia henkilöitä on tässäkin tilassa useita. (Kuten Norppa yleensä on…)

vihje 3: Tämä nimi on kansanomainen
muunnos ja sisarnimi Helmin toisesta nimestä.

1. nimi

vihje 1: Kreikkalaisessa mytologiassa hän oli sateenkaarten henkilöitymä ja jumalten viestinviejä.

vihje 2: Kahdella alun vokaalilla
se on Värikalvo, jonka tehtävänä
on säädellä valon määrää.

vihje 3: Tätä kasvia kutsutaan lyhyesti suomenkielessä kurjenmiekaksi.

Eikä kaikkia vihjeitä tarvittu! Yks ainakin jäi kysymättä…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...