keskiviikkona, maaliskuuta 04, 2009

Voisitko mitenkään olla raskaana? - hammaslääkärissä

Varasin muutama kuukausi sitten ensimmäisen kerran ajan kunnalliseen hammashoitoon. Homma oli pyörinyt mielessä mutta koska en ole kärsinyt mistään vaivasta, on ajanvarauksen konkretisoituminen kestänyt. Mutta kun soitin, ajan sai helposti ja palvelu oli ystävällistä. Kaksi päivää ennen sovittua aikaa tuli puhelimeeni vielä muistutus tekstiviestillä. Yllätyin ja ilahduin. Hyvä tapa muistuttaa varatusta ajasta, joka on sovittu useita viikkoja tai kuukausia aikaisemmin.
Hammashoitolassa tuoksui aivan koulunhammaslääkäriltä. Olin jo unohtanut tuon fluorin tuoksun. Odotushuoneessa oli rauhallista ja Vallilan hammashoitoasemalla tuntui aika kuluvan verkkaisasti. Ei potilaita käytävillä, ei juoksevia hoitajia. Vain todella rauhallista ja hiljaista.
Vartin myöhässä oli minun vuoroni. Lääkäri oli nuori mies, nuorempi kuin minä! Hyvänen aika, kriisin paikka. "Lapsetko täällä operoivat..?" Ehei, potilas itse vain on kasvanut jo alkunuoruutensa ohi.
Asumaan ei tarvinnut jäädä. Nopea tarkastus, parit röntgenit ja uusi aika. Röngenkuvausta valmistaessaan nuori mies kysyi: "Voisitko mitenkään olla raskaana?". Vastasin kieltävästi mutta jäin pyörittelemään kysymystä pääni sisään. " Siis voisinko mitenkään olla" En tiedä johtuiko kysymyksen asettelu minusta vai ovatko vastaajat keskimääräisesti kovinkin epämääräisiä mutta on eroa kysytäänkö että "Oletko raskaana?" vai "Vai voisitko mitenkään olla raskaana?". Katsoin viisaammaksi päätyä hämmästelemään asiaa vain itsekseni. Ei kannata kyseenalaistaa kaveria jonka kädet on omassa suussa. Joka tapauksessa, parasta oli; reikiä 0. Hinta tässä pikaisesta piipahduksesta oli 46 e. Ei aivan ilmaista pelkästä tarkastuksesta. Katsotaan sitä yhtä viisaudenhammasta sitten seuraavalla kerralla. Toukokuussa.

Kela korvaa hammashoidosta

1 kommentti:

hna eli Hanna Kopra kirjoitti...

Ovelaa! Mä alan asettelemaan kyssärit (kaikki ja kaikista aiheista) noin!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...