maanantaina, maaliskuuta 09, 2009

Tuliaisia hakemassa

Kävin hakemassa Kuisman pois lentokentältä tuliaisten toivossa, ja kyllä kannatti. Tuli 100 gramman sipsipussi. Dijonilla maistettu. Oiva valinta sillä haltioituneena löysin kyseisen tuotteen vuosi sitten, eikä vastaavaa ole suomesta löytynyt. Huomaavaista myös tuoda pikku pussi, eivät ne sipsit nyt niiiiin terveellisiä ole. Mutta makujahan sitä maailmalla kohtaa ja ne painuvat mieliin ikuisiksi ajoiksi. Esim. ranskasta kaipaan järjettömästi tällä hetkellä kaviaarin tapaista Tarama-"tahnaa"
Enkä ole muuten vielä kehunut viime kertaisia Minkki P:n tuomia tuliaisia(tämä kehuminen siis myös sen vuoksi että niitä tulisi lisää). Mutta mausteet ovat todella, todella hyviä tuliaisia. Etenkin jos sattuu kokkailemaan, arvostaa että ripaus ulkomaan tuulia lennähtää yllätyksenä keittiöön. Etenkin tomaattipohjaisiin patoihin ja vahvhoihin talvisiin keittoihin voi aina - ihan kokeilumielellä - lisätä hyppysellisen taikapulveria. Mitä se sitten sattuu olemaankaan.
Minkki P toi retkeltään reipasta chiliä. Tai en minä ihan varma ollut mitä se oli koska pussissa ei lukenut mutta arvelin sen kuitenkin olevan laillista ja menin melko rennolla ranneliikeellä lisäämään sitä soppaani. Ehdin sanomaan "tää on vähän kuumaa", ennen kuin seuraavalla oli lusikka suussa. En ehtinyt täydentämään, että kyse ei ollu lämpötilasta. Mutta hyvää se oli, ja mieleenpainuvaa. Tänään vähän iisimpää.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...