perjantaina, helmikuuta 16, 2007

Huikkaa ydinvoimalassa - jåå

Mikä noita ruotsalaisia vaivaa ydinvoimaloiden kanssa?
Niillä ole ollut ennenkään viinapäätä niin tarviiko sitä sitten dokailla ydinvoimalassa? Eikö riitä että laittaa nuuskaa huulen alle ja kansanmusiikin raikaamaan? Forsmarkin ydinvoimala ei ole ihan kärkipäässä turvallisia energialähteitä listattaessa mutta nyt niillä ongelmia myös Ringhalsin kanssa..
Mietitäänpä hetki. Ruotsalaiset ja ydinvoima...ruotsalaiset ja ydinvoima... Ja miten siinä rytäkässä käy suomalaisten..Iiihan hyvin varmaan. Niin kuin aina kun nämä tasaonniset kansakunnat kohtaavat. No, ehkä Hautala ja Lipponen voisivat laatia tästä sovussa yhteisen tilannetiedustelun höördyille.
No eipä olla noin osottelevia. Olihan itänaapureillakin nyt ongelmia ydinvoimansa kanssa. Balakovskajan ydinvoimala pysähtyi automaattisesti teknisen vian vuoksi.(eeeeh..) Että ei sitä osaa muutkaan. Vähän kuin ajelisi kännissä (onko joku muukin tapa?)Itämerellä isolla tankkerilla täydessä öljytonnilastissa.. Se voi sujua ihan Ookooo - tai siinä voi päräyttää vähän karille.
Itämeri on maailman saastuneimpia merialueita. Se on hyvin haavoittuvainen johtuen mm. seuraavista tekijöistä: mataluus, pieni vesimäärä ja huono veden vaihtuvuus. Itämereen tulee uutta suolaista happipitoista vettä vain satunnaisesti kapeiden Tanskan salmien kautta suolapulsseina sääoloista riippuen.
Suomenlahti on rehevöitynein alue, jolla on ajoittain runsaasti hapettomia pohjia.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...