torstaina, helmikuuta 22, 2007

Äänestäisitkö hirveä, peuraa vai villisikaa?

Tänään onnistui paremmin. Ulkoasusteiden värit oli karsittu kahteen pääväriin, vihreään ja oranssiin, keventävänä pirstyruiskeena mustaa. Takin alla oli tarpeeksi vaatetusta, bussikortti oli mukana, mp3:ssa oli patterit, bussi tuli ajoissa ja kahviin oli maitoa.
Heiii, ei enää montaa yötä vaaleihin! Ja naapurissa on kokeiltu sähköistä äänestämistä. Sähköinen mahdollisuus äänestää kuullostaa hyvältä silloin kuin matka äänestyspaikalle on pitkä, tai äänestäjän on muuten hankala päästä äänestyspaikalle(nuorilla esim. krapula).
Meillä tänään Tasavallan naispresidentti, Tarja, hyväksyi vaalilakiin muutoksen joka mahdollistaa sähköisen äänestämisen. Ensi vuoden kunnalisvaaleissa voi äänestää sähköisesti Karkkilasa, Kauniaisissa ja Vihdissä!
Virossa on siis jo kokeiltu sähköistä äänestämistä. Viime viikolla äänestettiin kokeilumielessä Metsaän kuninkaasta(miksei kuningattaresta?) Menin hämilleni. Äänestäisinkö minä hirveä, peuraa vai villisikaa... Pitäisi varmaan ihan vaan päättää ulkonäön perusteella.
Jenkit ovat hylänneet sähköisen äänestämisen. Ei ihme. Floridahan on kuuluisa onnistuneesta pahvikortissareikiä -systeemistään. Kun on keksinyt aukottoman systeemin, ei enää tarvitse parantaa.
Sähköinen äänestäminen tuo tiestysti myös ongelmia. Nedap / Groenendaal ES3B äänestyskonetta käyttää 90 prosenttia hollantilaisista äänestäjistä ja lisäksi järjestelmä on käytössä Saksassa ja Ranskassa. Ja nyt tutkijat ovat todistaneet että konetta pystyy manipuloimaan. Nedap tosin hyvin perusteli, että "mitä tahansa pystyy manipuloimaan".
Täällä nyt vielä joutuu tahkoamaan itsensä manuaalisille uurnille;
vaalipäivä su 18.3.2007 ja ennakkoäänestys 7.-13.3.2007

8 kommenttia:

hna kirjoitti...

Musta on hienoa, että on useitakin erilaisia todella monimutkaisia äänestystapoja. Että voisi oikein käydä jonkun kurssin, että miten se meneekään ja sitten kuitenkin voisi saada siihen menemään kamalasti aikaa ja voisi kysellä apua "asiakaspalvelijoilta". Olisi lippua ja lappua, saisi käyttää rei'ittäjää ja ties mitä laittaa sormenjälkensä johonkin paperiin.

Mä en osaa päättää äänestäisikö ennakkoon vaiko vasta vaalipäivänä. No siihenhän vaikuttaa että estamated landing on 30. pvä, mutta ei voi tietää... Ehkä teen päätöksen 6. päivänä, kun on lääkärinaika.

Jos näyttää siltä, ettei kaveri pysy vakuumissa 18. päivään asti, niin pakko äänestää ennakkoon.

Ja krapula on taidottomien ja heikkojen syy olla äänestämättä! Kyllä siitä saa reippauspisteitä, jos tulee todella huonona äänestämään ja jos vaikka ihan oksunkin kanssa. On kokemusta pöydän molemmin puolin.

hna kirjoitti...

Mä äänestäisin ehkä muuten metsän kuninkaaksi... Hirveä. Kun sillä on vähän niinka kruunu jo valmiiksi.

fogues kirjoitti...

taidat olla poliittisesti orientoitunut persoona?

hna kirjoitti...

Mä en ymmärrä kysymystä.

Poliittisesti orientoitunut persoona kirjoitti...

Ai koska mä äänestäisin peuraa sen ulkomuodon takia? ;)

Nora kirjoitti...

Aika hienoa, kun syntymäkaupungissani on tuollainen mahdollisuus tulevaisuudessa, vaikka Karkkilan muuten aika takapajuinen onkin ollut historioineen.

Ja on muuten ihan oikein kirjoitettu tuo Karkkilasa yhdellä s-kirjaimella. Niin se sanottaisiin paikallisellakin kielellä. ;)

norppa kirjoitti...

Jeee Nora, niin Loimaallakin sanoittaisiin; että Karkkilasa!! ;)

Mutta mä olen luvannut kiinnittää huomiota huolellisempaan oikeinkirjoitukseen kun saan enemmän aikaa näiden tärkeiden ajatusteni koostamiseen.. Mutta - tärkeä pointti, ja mä tiedän että myös Hna arvostaa sitä että kirjoittamisella on väliä.

hna kirjoitti...

Niin on! Sillä mitä sitten tapahtuisi jos mihinkään ei enää kiinnitettäisi huomiota?!

Ei kaikkeen voi sanoa: iha. Kuten olen kuullut joidenkin nuorison edustajien kommunikoivan. Ja joskus se synapsit taas kuitenkin kohtaa… Silloin pitää olla valmis.

Tää on ainaista kappalua, lukihärön kanssa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...