sunnuntaina, helmikuuta 11, 2007

Kuka pelastaisi suomalaisen miehen?

Suomalainen mies on kriisissä. Suomalaisella miehellä on vaikeaa. Jo jussu pöyhönen vuosia sitten puki sen sanoiksi, mitä moni mies ajatteli; miehen pitää olla tuollainen ja tällainen, ja vielä tuollainen ja sellainen - eikä sekään riitä. Mikään ei tänä päivänä riitä.
Mikä on suomalaisen miehen rooli tässä ylivaativien feministisinkkunaisien ja itsetiedostavien ja laatutietoisten vaimojen ristitulessa? - Saako mies enää missään olla mies ja mitä se tänä päivänä edes merkitsee?
Naiset vievät opiskelupaikat, työpaikat ja luottamusmiespaikat. Nykynainen käy töissä, vaihtaa itse lamppunsa ja ostaa Bauhaussista akkuporakoneen. Käy hedelmöityshoidossa ja hankkii lapsen, ostaa seksivälinekaupasta kivan värisiä, juuri oikein muotoiltuja täsmäkiihottimia ja viettää laatuaikaa ystävättäriensä kanssa. Nainen määrittelee lait, säädökset ja aikataulut. Pyörittää maailmaa omasta suppeasta näkökulmastaan ja jättää miehen pyörimään jalkoihinsa.
Mitä tekee mies? Yrittää enemmän ja saa kiitosta vähemmän. Hukkaa itsensä, tarpeensa ja on onneton.
Eihän sen näin pitänyt olla? Kaukaisissa mielikuvissa haaveet perheenpään roolista, jota rakastava perhe ihannoi. Pikkupoikana muodostettu tarpeellisen miehen mielikuva on murentunut ja tilalle on tullut pirstaloitunut kuva ristiriitaisista vaateista kaamean paineen alla.
Mitä mies voi tehdä? Toisista tulee absolutisteja, toisista himourheilijoita, toisista tekstiviestillä naisia jättäviä pääministereitä, toiset antautuvat naisten riepoteltaviksi..ja toiset surevat yksin ahdistavaa kohtaloaan autioissa asunnoissaan jossa kaikuu vain kymmenen uutiset ja ilmaisjakelukehtien kolahdus.
Mutta suuri kysymys jää; kuka pelastaisi suomalaisen miehen?

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Erittäin hyvin sanottu ;)

Mitä tässä nyt sitten vielä pitäs... :D

-No ihan mä-

Anonyymi kirjoitti...

Unohtui lisätä:

Ei mua nuo urat ja jne haittaa yhtään, mut joku tolkku pitäs olla. ...ni ja naisella pitäs olla se suu sitä varten että pystyy sanomaan mitä mieltä on eikä vaan vihjailuja varten

-No ihan mä-

Anonyymi kirjoitti...

Pitäisikö suomalaisen miehen mennä itseensä? Nääh, liian vaikeaa, mennään naisiin vaan kuten ennenkin.

hna kirjoitti...

Isän ja appiukon mielestä miehenä olemisesta on tehty lähes mahdotonta. Kuka vain nainen voi aina heittää ahdistelusyytteellä (esimerkkinä käytettiin tapausta Jaskari), tai pedofiiliksi jos auttaa esim. vierasta lasta vaikkapa rappusissa...

Ja mahdottomammaksi vain menee. Pitkät rauhan-ajat eivät kuulemma koskaan tee hyvää.

Näin siis eilen.

maikki kirjoitti...

En olis kyllä mies mistään hinnasta, niin on vaikeeta, vaikka ei se kuulkaa aina ihan helppoa ole olla nainen(kaan). Pitäis empaattisena oliona ymmärtää niitä miehiä.

Seurantatutkimuksissa(ni) on ilmennyt, että suomalaisen miehen vaikeudet kulminoituvat usein heikkoon itsetuntoon. Missä syy tähän alennustilaan? Suomalaisessa naisessa, joka ei hellien kannusta ja ihaile miestään? Äideissä, jotka keskittyvät omiin juttuihinsa poikalapsensa tasapainoisen kehityksen kustannuksella? Liian paljon avoimia kysymyksiä, liian vähän aikaa paneutua asiaan.

Ehkäpä mennään edelleen sillä mitä on...

Etu-Töölö kirjoitti...

Pitäisköhän vaihtaa SUOMALAISET miehet vai SUOMALAISET naiset. Joko ulkomailta vahvempia miehiä tai bimbompia naisia? Ei haluais kun on jo niin tottunut.

Perhana kun tuntuu itsetunto näin maanantaisin olevan alamaissa :(

*soittaa Dr Philille*

Dr Phil kirjoitti...

Myös kalliimman veneen tai auton ostaminen nostaa itsetuntoa.

Pöhkö kirjoitti...

Dames, booze, chains and boots!

- The Cramps -

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...