lauantaina, tammikuuta 19, 2008

Sänkyhommia

Muutama sananen sänkyhommista. Ne kun yleisesti ovat aina kiinnostava aihe.
Kaikki ratkaisut eivät tipahda taivaasta, joten toisinaan on yksinkertaisesti tehtävä jotakin. Tänään piti tehdä sänkyprosessin ensimmäisen vaiheen ratkaiseva päätös; futon vai ei.
Viime viikonloppuna näin runkopatjoja sekä ns. normaalisänkyjä ja -patjoja, mutta huomasin että ajatus futonista oli jäänyt kytemään taustalle.
Perjantaina kävin katsomassa ja kokeilemassa forumissa ensimmäiset futonit. Hauskaa. Sängystä sänkyyn ja kierros uudestaan ja uudestaan. Sinänsä testiolosuhteet eivät millään tavoin vastaa useamman tunnin nukkumiskokeilua, etenkään kun kaupassa tulee esitettyä suhteellisen korrektia puolta itsestään. Tosin sekin pitkäsyttää pidemmän päälle ja aivan reippaasti kokeilin erilaisia kyljellään ja vatsallaan nukkumisasentoja. Siksihän ne sängyt siellä ovat! Kuka sitä nyt liikkumatta ja hengittämättä muutenkaan nukkuu yhdessä asennossa?
Prosessin vaikeuttamiseksi patjoja on tietysti eri paksuisia ja eri täytteillä. Enpä tiennytkään että patjan sisällä voi olla vaikka hamppua tai hevosta. Hmmm..Mielenkiintoista.
Futonissa sinänsä houkuttelee tällä hetkellä ajatus luonnonmukaisista ja hengittävistä materiaaleista, enkä muutenkaan ole mikään superpehmällä sängyllä nukkuja. Nykyinen lattiavaihtoehto alkaa kuitenkin olla nähty. Etenkin kun siitä saa kuulla jo tälläkin forumilla.
Mutta onko tuleva futon sitten 9. kerroksinen, 7. kerroksinen, hampulla, villalla vai hevosella täytetty..se on seuraava arvoitus. Vaihtoehtona on myös ostaa kaksi normaalikokoista patjaa, jolloin niiden rullaaminen ja hoito helpottuu. Tai nykyisin on myös yhtenäisiä leveitä patjoja, joita ei enää tarvitse samalla tavalla rullailla.
Ajattelin, että tammikuu on hyvä aika olla liikkeellä. Yleisestihän tässä kuussa on hyviä tarjouksia. Myös tästä liikkeestä löytyi tarjous. Ostettuna pakettina sänky+patja, vuodevaatteita jne. niin paketti oli alennettu 1 400 euroon. "ööö...onpa halpaa". Ymmärrän kyllä että vietän sängyssä kolmanneksen elämästäni mutta silti.
Seuraavaksi toiseen liikkeeseen, jossa vähitellen hahmottui ajatus vahvemmin ja vahvemmin, että futon se olla pitää. Viimeiseksi mietittäväksi yksityiskohdaksi jäi päättää pitääkö sängyssäni olla nostettava pääty lukemista varten, vai pärjäänkö aivan tavallisella laverilla futonini kanssa.
Sänky jäi ostamatta mutta nyt sentään jo tiedän mitä etsin.

Kaiken kukkuraksi löysin itseni Mannerheimintieltä vieraiden ihmisten kodista ostamasta ruokaryhmäntuoleja. Tuolit eivät olleet aivan sitä mitä hain "mutta kun kerran halvalla sai". Omistaja laski kriittisellä hetkellä tuolien kappalehinnan 10 euroon ja kun kerran kuljetustakin tarjottiin, ei ollut enää syytä kieltäytyä. Käsittämätöntä kokonaisuudessa oli se että perheeseen sattumalta tullut Kultainen noutaja oli niin rakastettava, että huomasin lipsauttavani, että jos perhe tarvitsee koiranhoitajaa joskus, niin vaan soittavat.. Nyt lähipiirissä liikkuu vahva vetotyyppinen huhu, että koira muuttaa uuteen kotiinsa Vallilaan parin viikon sisällä..
(mutta jos kaveri on ollut opaskoirana mutta saanut potkut ja siirron eläkkeelle jo 3 vuotiaana, koska ei ole sietänyt skeittareita, niin onhan siinä jotain sympaattista.. voin jo nähdä meidät kaksi poliisiautossa selittämässä miksi 13-vuotiaan pojan farkun persauksista puuttuu palanen.. sinänsä skeittaaminenhan on ihan jees, etenkin jos se tapahtuu sille varatussa puistossa mutta kun pääpostissa yrittää käydä viemässä postia ja joka kerta pari tyyppiä lennähtää syliin helvetinlautansa kanssa, niin siinä alkaa rennommallakin täti-ihmisellä hitsipilli hohtamaan valkoisenaan)

Hyvä sänky maksaa kuulemma n. 6000 euroa.


Futon Bed shop Helsinki
Grullo Oy
Futon Shop Turku
Futon Shop Oulu


4 kommenttia:

hna kirjoitti...

Me käytiin Helmin Merkittävälle Aikuiselle katsomassa kanssa futonia (sain myös vaunut sinne sisään, koska "mä pääsen näillä nykyään ihan minne vain") ja todettiin kans, että "Öööö… Onpa halpaa".

Mutta Merkittävä Aikuinenkin päätynee futoniin. Mä katselin meille niitä Fredan kaupan sohvi (ostos mikä on niiiiin taas ajankohtainen ääs evör).

Keittiön tuoleja saa aina paremmin halvalla kuin futoneja.

norppa kirjoitti...

Mun tulikin siellä kaupassa mieleen Helmi ja ekokaupassa käynti, samalla kun huomasin että ne tekee lapsillekin kehtofutoneita ja lastenpatjoja.
Siellä Fredan kaupassa oli yks oranssisohva mikä kainalossa olisin halunnu juosta sieltä ulos. Se vaan oli niiiin täydellinen. Mutta olipa myös "öööö..todella halpaa".
Ja nythän mä tarvin myös keittiön pöydän.

MinkkiP kirjoitti...

Mä hain siihen vanhaan runkopatjaan jalat. Maksoi 30€.

Hoppila kirjoitti...

Tähänkin asiaan löytyisi taas periaatteessa ratkaisu Berliinistä... Ostin itse sieltä luonnonmateriaalipatjan + sängyn, kyllä löytyy patjasta hamppua, kookosta, lampaanvillaa ja ihan kaikkea! Ja tuli rahtikuluista huolimatta huoooomattavasti halvemmaksi kuin Suomesta ostettuna. Ja on ihana!

Yksi ystäväkin sitten päätyi tilaamaan sieltä, kaupan nettisivut on www.etage7.com. Mutta, mutta, nyt kun tsekkasin, Suomea ei enää näkynyt toimitusmaiden joukossa.

Jos kuitenkin haluat tsekata niiden tarjontaa, niin voin meilata kauppaan ja kysyä onnistuisko toimitus kuitenkin. Mutta tietty eri asia haluaako sitä ostaa näkemättä.... Sinne Berliiniin olis niin pitänyt päästä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...