maanantaina, huhtikuuta 21, 2008

Hyvän mielen viikko

Vaikka pää ei olisi kunnossa, asenne voi olla. Tällä viikolla vietetään Hyvän mielen viikkoa tavoitteena vähentää mielenterveyteen liittyviä leimoja ja pelkoja sekä edistää psyykkistä hyvinvointia. Taiteen kautta terveyttä tuodaan esiin ainakin Helsingissä ja Imatralla. Myös Oulussa, Pohjois-Karjalassa ja Turussa huomioidaan mielenterveyden tärkeys.
Tärkeä asia. Suomessahan saa katkoa jalkansa, voi saada flunssan, vatsakatarrin tai vaikka migreenin mutta jos jaksaminen loppuu, niin loppuu myös keinot. Monessa työyhteisössä, ystävä- ja harrastuspiirissä ollaan vielä neuvottomia kun yksilöllä palaa sulake. Jalkansa katkaisseelle voi viedä vaikka voileipäkakun mutta mitä tehdään kun kaveri ei pääse sängystä ylös? Moneltakohan työpaikalta mahtaa löytyä Pieni keltainen..?

2 kommenttia:

kuisma kirjoitti...

Työpaikaltani tuota opusta ei löydy. On vain kyselykaavake jossa voi laittaa rastin ruutuun esim. jos asiakas on käynyt käsiksi, on ollut uhkaavassa tilanteessa jne.. Mitään jatkotoimia ei kumminkaan ole tarjottu - en ainakaan ole kuullut niistä. On vain sanottu että sellaista voi tapahtua ihan kenelle vaan ja omaa terveyttä ei pidä vaarantaa haastavissa tilanteissa. Niissä kannattaa perääntyä. Tilanteen jälkeen asiaa puidaan esim palaverissa ja todetaan että koittakaa jaksaa/kestää niitä tilanteita tulee kumminkin niin harvoin.

Mutta ei muuta kuin hyvää hyvän mielen viikkoa kaikille.

norppa kirjoitti...

Toi rasti ruutuun meininki tuntuu niin aneemiselta
mutta on sekin tärkeää että tilanteista voidaan puhua ja niitä voidaan purkaa, vaikkakaan "koittakaa kestää" ei oo mikään vahva oljenkorsi. ennemmin pitäis tehdä työnantajan puolelta kaikki ettei niitä "kaikenlaisia tilanteita" tulis vaan mieli pysyis hyvänä pitempäänkin.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...