tiistaina, huhtikuuta 29, 2008

Hyvää vapuksi - juomasuositukset

Vähemmän on tullut mainostettua tuotteita, saatika alkoholia mutta kun asia on lähellä niin monen sydäntä näinä päivinä, ja hyvät vinkit ovat aina tarpeen, Kuisma tiedottaa seuraavaa vapuksi:

Codorníu Pinot Noir Brut *
587077 15,17 €/l
Espanjalainen Cava eli samppanjametodilla tehty erittäin laadukas rose kuohuviini. Erittäin kuiva jäännös sokeria taisi olla joku 8g/l eli ei juuri mitään, mutta kumminkin pikkasen pehmentää hapokkaiden marjojen aromia. Maku on tasapainossa eli ei tule mitään yllätyksiä(ne voi järjestää sitten itse) kun maistaa viiniä alku eikä loppu maussa vaan maku pysyy alusta loppuun tasaisen marjaisen pehmeänä. Suosittelen tätä vapuksi kun on vielä rosee niin se tuo pikkasen väriä myös juhlaan, sopii erinnomaisesti vielä ruoan kanssa eli viinin maku ei häviä kun suuhun laittaa jotakin syötävää, kestää jopa vaalean lihankin. (ja kauniin naisen pitsisukkiksissa)

Valdivieso Moscato * 7,98 € * 008931 10,51 €/l
Chileläinen kuivahko kuohuviini, jossa jäännössokeria oli jo 30g/l joka pehmentää viiniä jo todella paljon. Eli viini ei ole ollenkaan hapan(eikä juojankaan pidä olla)/hapokas joka joidenkin makuun on vaan niin vastenmielinen. Vappuaamuna jos ei rutikuiva uppoa niin hapokkuuden takia niin tässä on makeutta ja sokeria sen verran että saa verensokerit kohdalleen. Tätä taidettiin juoda silloin kun oli mun synttärit. Moscato on rypäleenä vielä erittäin trooppisen hedelmällinen ja kukkea. Aromeista tulee ekana mieleen aprikoosia, rusinaa, persikkaa ja ehkä hivenen simamainen maku. Viilennettynä erittäin hyvä ja todellakin ehdoton suosikki tippaleipien kera.

Paul Zinck Crémant d'Alsace Brut 13,80 * 0,75 l 929687 18,27 €/l

Tämä on sitten tilausvalikoiman tuote eli sitä saa tilattua myymälöihin ilman mitään lisäkustannuksia ja se kestää noin viikon kun tuote tulee myymälöihin. Meillä tätä tuotetta on pari laatikkoa (yritysalkossa siis mutta kandee kysyä esim. kampistakin, soittamalla saa selville). Erittäin kuiva ja hapokas. Maku on hyvin raikas hivenen sitruunainen vivahde, mutta mausta löytyy kuten samppanjasta paahtoleipää, hivenen myös paahteisuutta ja voimaista aromia. Valmistaja on Paul Zink joka tekee muutenkin erittäin laadukkaita viinejä. Tuotteen maku on hyvin lähellä samppanjaa, eli todella tasapainoinen(vähän niinkuin norppakin). Loistava skumppa.

Saman tyylinen kuohuviini joka on normali valikoimassa on

Wolfberger Crémant d'Alsace Brut 12,90€ * 0,75 l 008814 17,07 €/l
Erittäin kuiva, keskitäyteläinen, pirteähappoinen, hennon päärynäinen, kevyen voinen.
(sopii tyypille joka tykkää vähän hennomasta eikä niin täyteläisestä...hmmm..ei siis kukaan omasta seurueestani..)

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...