torstaina, huhtikuuta 24, 2008

Kevät ja kilot


Keväällä kuuluu aina puhua kiloista. "Kesäkuntoon ja blaa blaa". Itse en niinkään ole pätkääkään kiinostunut kesäkunnosta, tavoitehan on että olo olisi hyvä ympäri vuoden.
Viime vuonna tähän aikaan auttoi kun leikkautti hiuksensa, niin eräskin pankkialan sankari hämmästyksissään epäili, että olen laihtunut. Tänä vuonna sillä ei enää ole pärjännyt, vaan laskureissun jälkeen piti ryhdistäytyä. Alkoi raejuustoa ja vihanneksia lounaat.
Pari viikkoa on mennyt pelkästään melko "elävän ravinnon lounailla". Välillä olen lisännyt joukkoon kuollutta tonnikalaa mutta muuten se on ollut kurkku, tomaatti, kaali, salaatti ja raejuusto(mikä sekään ei ole ollut tietysti elävää). Laihduttamaan en ole ryhtynyt, elämänkokemus on opettanut, että se on turhaa. Mitä enemmän väkisin yrittää, sitä enemmän siihen kompastuu, ja kaikella on aikansa. Mutta kiloja on jo tippunut, ja suunta on oikea. Mitä hitaammin, sen parempi kunhan suunta on vähenevä, eikä enää kasvava. Massakausi on pidetty, nyt on aerobisen kunnon kasvattamisen vuoro.
Veto norppaisäpuolen kanssa on päällä. Elokuun lopussa pitäisi olla kuusi kiloa vähemmän, ja meillähän vedonlyönnistä pitää kirjoittaa paperi, joka allekirjoitetaan todistajien kera...(esim. äiti ei kelpaa todistajaksi) ja josko olen yhtään oppinut niin häviö/voitto-tulkintaa tullaan aikanaan käymään pitkään.
Nyt menee paljon vichyä, fillarilla töihin, sunnuntaiksi pidän peukkuja vielä ettei räkätauti iske vaan 17 kilometrin hölkkä tuo myös uutta energiaa kevääseen. Pitääkö myös mainita, että kaloripitoista alkoholia on mennyt erittäin niukahkosti...tosin, kesällä on usein valitettava tapa korjata tämä puoli.
****
jk. tulin katumapäälle tuosta valitettavasti sanasta. Kyllä suomalaisessa vuodessa on aivan ihan parhaimmasta parasta grillaus ja hyvin viilennetty sauvignon blanc. Viime kesänä tuli varmasti ruokailtua useinmiten Meikun kallioilla, ja siitä on turha tehdä poikkeusta tänäkään vuonna. Painonvartijat vetää kurssejaan varmasti syyskuussakin.

10 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Mä otin tosiaan sellaisen mukavan nejän päivän massankeräyksen tähän Länkkärin alle, että varmasti tuntuu polvissa ja joka paikassa. Pistin myös vatsan niin sekaisin, että voi olla, että joutuu lenkin aikana käymään jopa vessassa, useasti. Ja niitähän varmaanmyös löytyy ihan joka nurkalta reitin varrelta... ;)

norppa kirjoitti...

Se menee niin idyllisen omakotitaloalueen läpi, että varmasti ystävällismieliset espoolaiset tarjoavat saniteettitilojaan ja Kalastajatorpallahan on aina hyvä käydä puuteroimassa nenänsä.
Sä oot niin hulluna urheillu koko alkuvuoden, että kyllä sun pohjakunto on jo rakennettu, ja ilomielellähän tonne mennään... ;)

prepe kirjoitti...

Onnea matkaan. Nimim. Suklaa vei voiton pikkuporkkanoista

Nora kirjoitti...

Joo, sehän menee melkein meidän pihalta ja serkut asuu ihan matkan varrella, että kyllä siellä saniteettitiloja matkalta löytyy. ;)

Meidänkin takapihalle saa tulla kesällä piknikille tai vaikka ihan kunnon grillaussetille! :)

Anonyymi kirjoitti...

Siis mitä mitä? Onko tukka jo leikattu todella kesäisen lyhyeksi? Miten voit muistaa tuollaisia..?

- fogues

Anonyymi kirjoitti...

Tuota onkohan tämä oikea paikka kysäistä juustoista..?

Eli kertokaahan kun jengi alkaa urheilemaan niin miksi pitää tuota raejuustoa pupeltaa? (Tuo raejuusto mainittiin eräänkin sporttailijan blogissa) Miten se eroaa edukseen esim fetasta tai vaikka sinihomejuustosta niin että sitä kaikki grammanviilaajat puputtaa mutta nuo kaksi muuta ovat lähes "boikotissa"?

-törmänen-

norppa kirjoitti...

Fogues; toiset muistaa tangotaivutukset, toiset vappuiset hämmentyneet huudahdukset.

Nora; toi grillaus vois olla tosi jees! tämän vuoden grillauskausi on mulla vielä avaamatta ja se on jo melkein häpeällistä!

prepe: tekeeks ne pirkkaminiporkkanoita nykyään suklaastakin?

norppa kirjoitti...

törmänen: raejuustosta saa proteiinia eikä siinä ole rasvaa

mutta onpa kyllä hauskaa että The Reissun jälkeen olen ostanut varmaan 8 isoa purkkia raejuustoa mutta sitä ennen en tänä vuonna yhtään. on se mahtavaa miten teidän seura on esimerkillistä ja edesauttaa esimerkillistä käytöstä.

MinkkiP kirjoitti...

Mä ajattelin vähentää alkoholinkäyttöä pysyvästi (eli ainakin loppuvuodeksi) tosin vasta vapun jälkeen. Tämän aion toteuttaa siirtymällä pelkkään skumppaan. Sen verran tyrmäävät oli Vierumäen kuntotestin tulokset että viinien lipittely on nyt loputtava. Mm. rasva% on faktan mukaan hädintuskin normaalin puolella eli ihan vaan tiedoksi kaverit, että meitsi on melkein lihava.

norppa kirjoitti...

Tossa tilanteessa on syytä vaihtaa testauspaikkaa. Rasvahan suorastaan hylkii sua ja skumppaa on syytä juoda aina. Tosin minkäs sille voi jos ne omat jutut ja temput on hyviä ilmankin mutta kyllä moni muu ihminen on muuttunut hauskemmaksi kun itse on saanut lasin käteen. ;)
Vappua odotellessa..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...