tiistaina, huhtikuuta 22, 2008

Kypärä päähän!

Ja tässä tulee kevään pakollinen, "kypärä päähän ja ihmisiksi liikenteessä" kirjoitus. Tyhmemmältä näyttää jos ajaa ilman kypärää "hei katsokaa, minä näytän hyvältä aurinkolasieni ja tuulessa hulmuavan tukkani kanssa" - "eikä välitetä siitä että asfalttiin muusattuna auton alla aivojen palasten joukossa näytän ehkä vähän huonnomalta".
Ja sovittaisko kävelijät myös että ei hypitä puskista eikä linja-autopysäkeiltä pyöräteille, eikä myöskään hortoilla yhtäkkiä kävelijöiden puolelta sinne polkupyöräkaistalle. Joka aamu saa ajaa töihin käsi jarrulla, koska ei tiedä yhtään kuka saa päähänsä pompata eteen mutta jos kaikki keskittyisi niin päästäisiin tänä kesänä vähemmällä. 
Ei muuta. 
Paitsi että muistathan että esim. Polkupyöräilijän ja mopoilijan on pyörätieltä ajoradalle tullessaan väistettävä muuta liikennettä.
Tai tiesitkö että tieliikennelaki sallii kävelykadulla pyöräilyn?


jk. olin vielä laittamassa linkkiä suomi24:sen keskustelupalstalle pyöräilykypärä -aiheeseen, mutta tuhlattuani aikaani ja luettuani muutamat postaukset, se sai taas kerran saa epäilemään että kyseinen foorumi kokoaa kaikki lastentarhatasolle taantuneet aikuiset ilmaisemaan itseään, joten skippaan.

1 kommentti:

hna kirjoitti...

To-del-la-kin kypärät päähän!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...