tiistaina, huhtikuuta 29, 2008

Punajuuria ja pölyhuiskaa

Juhlista ja yleensäkin kaikista tapahtumista tulee vasta jotain kun niihin valmistaudutaan. Ehkä jopa stresssataan, ja sitten viime tipassa tukka putkella ilmestytään paikalle henki kurkussa. Tai kuivataan vielä kotona hiuksia pyyheliinaan kun ensimmäiset vieraat jo soittavat ovikelloa. Näin taitaa käydä myös norpan vapun kanssa.
Tänään kyllä yritin olla ennakoiva. Kävin ylihuomiseksi kaupassa, mikä alkaa olla jo historian kirjoissa rastia seinään suoritusten joukossa. Olin ajatellut että JOS aattona tulee piipahdettua vaikka Vallilan Wapputansseissa ja ystävän vastaanottajaisissa, niin illan valmisteluaika on kutakuinkin siinä. Samoin muistelin ettei yhtenäkään Vappupäivänä ole aamupäivällä ollut tippaakaan aikaa mihinkään ylimääräiseen väkertämiseen. Toisaalta muistaakseni eräskin vappu vietin kylläkin pari tuntia itsekseni vaahtokylvyssä kuohuviiniä juoden, ja saavuin Ullanlinnanmäellä useita tunteja muiden jälkeen. Erakoksi olen kyllä toisinaan yllättävänkin sosiaalinen. Ja eräs toinen vappu taisimme vaan suoraan pamauttaa asematunnelin s-markettiin, ja ostaa sieltä kaiken tarpeellisen, sen enempää evään evästä etukäteen väkertämättä. Eikä jäänyt nälkä silloinkaan. Hah, ja kun tässä oikein muistellaan niin mahtaakohan eräskin entinen poikaystävä muistaa miten piti nousta vanhoina hyvinä aikoina ennen aamuyhdeksää paistamaan kalaa, jotta varmasti ehditään mestoille ajoissa. Ja se oli sentään Turussa. (ainhan muisti saattaa olla armollinen ja hävittää kaikki traumaattisimmat kaudet)
Mutta vieraitakin on tulossa, ihan espoosta asti. Se onkin hauskaa koska norppalassa ei ole aiemmin ollutkaan espoolaisia yövieraita. Tosin tästä nousikin äkillinen ymmärrys kevätsiivouksen tarpeellisuudesta. Suotavaahan on etteivät vieraat näin kevään kynnyksellä kuolisi järkyttäävän pölyallergiaan, etenkään juuri juhlapäivänä.
Tässä kohdassa vuorokautta kello alkoihin jo raksuttaa hyvää vauhtia kohden iltaa. Ja kun siinä imuroinnin, lattioiden pesemisten, perunoiden ja punajuurten keittämisten ja ullakkopenkomisten jälkeen sain osan hommista pakettiin, alkoi kello olla mukavasti lähellä puolta yötä. Saattaa olla että aamulla pitää laittaa toinen kerros ripsiväriä töihin lähtiessä..
Ei muuta kuulkaa kuin viehättävää ja raikasta Vapun aattoa ja voimakasta Vapun päivää! Ollaan ylpeitä siitä että painittiin talven kanssa ja selviydyttiin voittajiksi. Kohottakaamme malja kevään hyvyydelle ja erityisesti itsellemme!

5 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Iloista Wapun aattoa! :)

Sitä on aherrettu! Upeaa!

norppa kirjoitti...

Sä oot Nora kyllä niiiin aarre! Mä just eilen ajattelin, että tavallaan on sääli olla itsenäistalousasuja, koska kukaan ei kiitä kun ahertaa mutta sitten heti aamulla onkin kehuja blogissa! :)
Sitäpaitsi mä vähän pahoin pelkään että moni perheensä kanssa asuja ei myöskään saa kehuja ja kannustusta vaikka siivoisi isommankin tiimin jälkiä.. ;)
Mutta Ihqua Aattotunnelmaa!

MinkkiP kirjoitti...

Hei Superminkki! Toivottavasti ehdit ritseille tänään!

norppa kirjoitti...

Juu, tulossa olen! Ilmoitan näin etukäteen, etten ehdi aivan alkuun koska perunat ovat vielä kuorimatta mutta en voisi missään nimessä missata mahdollisuutta päästä toisen Superminkin cribbiin!

Nora kirjoitti...

Aherrus oli tehty todella huolella. Hotellissa oli mahtava petaus (oikein suklaat tyynyillä), upea shampanja-aamiainen ja erityisesti limaton herääminen! :)

KIITOS! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...