lauantaina, huhtikuuta 18, 2009

Koroista ja pankista

Lauantaisessa Hesarissa(B9) oli pieni artikkeli siitä miten pankit haluaisivat vaikeuttaa asuntolainan koron vaihtamista. No, itselleni kävi niin, että kun olin ottamassa lainaa, ainakin nelisen kertaa vakuutettiin, että koron voi milloin tahansa vaihtaa primesta euriboriin. Kun sitten keskustelu tuli aiheelliseksi, muuttui virkailijan äänensävy, mikä jo itsessään oli minusta hyvin epäammattimaista, ja ensimmäinen kommentti oli että "marginaalikin on sitten ihan eri kuin silloin kun otit lainasi." Piste. Selvä, se siitä asiakaspalvelusta sitten. Missään vaiheessa ei ollut puhetta lainaehtojen muuttumisesta, saatika marginaalin muuttumisesta. Olisinkin täysin otollista pankinvaihtaja-kauraa jo ensimmäisen lainavuoteni jälkeen.
Typerintä miten pankinjohtaja voi asiakastaan neuvoa tässä tilanteessa on "Parhaaseen lopputulokseen tulee, kun ei yritä liikaa arvailla ja vaihtaa viitekorkoa". Sama kuin asiakas sanoisi pankinjohtajalle: "Parhaaseen lopputulokseen tulet kun et liikaa yritä saada tuottavuutta liiketoiminnallesi."

7 kommenttia:

prepe kirjoitti...

Noh, noh....pitää pankkejakin ymmärtää näinä vaikeina aikoina. Varsinkin finanssikriisissä ryvettymättömiä jyväjemmareiden pankkeja...

Anonyymi kirjoitti...

hetki hetki... eikös sulle neuvottu ihan tästä lähipiiristä, että otat sen 1kk euriboriin sidotun lainan. ja nyt puhut jostain primesta..??

- fogues

Norppa, Noora kirjoitti...

fogues - no ilmeisesti ei tarpeeksi selkeästi.

prepe - it takes two to tango vai miten se nyt ulkomaan kieleksi sanotaankaan.

Anonyymi kirjoitti...

tulkitsevat viitekoronvaihdon "uudeksi sopimukseksi" ja siksi ruuvaavat marginaalia ylös, kun ovat ite jättäneet (ainakin osin) oman korkoriskinsä suojaamatta. yrittävät nyhtää sitten rahat suojellulta eläimeltä.

Miika kirjoitti...

Eikös korontarkistuspäivänä saa vaihdettua viitekorkoa ilman, että marginaali muuttuu?

asiaks-norppa kirjoitti...

Toinen kysymys on; Mitä on pankkipalvelu? Siis mitä tässä yhteydessä on tuo palvelu osuus. Viimeksi kun olisin tarvinnut tietoa/apua kehoitettiin täyttämään hakemus interwebissä, ja sain vielä todella ylimalkaista tietoa liittyen verotukseen.
Yrityksen kannalta hyvä myyjä voi olla myös hyvä asikaspalvelija.

Anonyymi kirjoitti...

Hei

Mikähän pankki on kyseessä? Käsittääkseni viitekoron saa aina vaihtaa. Just viikonlopun HSssa pankit valittivat että pitäisi tehdä vaihtaminen vaikeammaksi. Nordeassa vaihto maksaa 100e, mutta jos lainaa on paljon se ehdottomasti kannattaa. Eli mene uudestaan pankin puheille ja vaadi perusteluja.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...