tiistaina, huhtikuuta 21, 2009

Nenähuuhtelu eli Jala Neti

Sunnuntai-illalla se sitten tapahtui. Koska niistäminen oli jatkunut lenkeillä, ja kurkussakin tuntunut taas karheutta, piti kieppaista apteekin kautta. Olin myös miettinyt, että voisiko nuhani olla allergista mutta koska silmiä ei kutise, eikä liiemmilti aivastutakaan, totesimme apteekin neidin kanssa, että nuha oli vain ihan sitä perinteistä. Helpotukseksi tähän hän tarjosi nenäsuihketta, sekä vielä sivulauseessa nenäkannua.
Olen kuullut nenäkannuista pelkkää hyvää. Kaikki jotka ovat käyttäneet, ovat kehuneet. Nenän huutelu noin ajatuksen tasolla on vain itsestäni tuntunut"siltä vihoviimeiseltä hommalta". Nyt kuitenkin kuulin itseni sanovan, että "otetaan sellainen".
Ja voin suositella! Helppoa, vaivatonta, yksikertaista - ja huuhtelun jälkeen oli ihmeen kirkas ja puhdas olo. Sama uudestaan tänään. Ja jälleen heti nuhattomampi olo, vaikkei oloni alunperinkään tuntunut mitenkään tukkoiselta mutta hölkätessä jatkuva niistely on häiritsevää, ja vaikeuttaa jo muutenkin tarpeeksi raskasta menoa.
Tätä olisin tarvinnut talvella kun flunssakausi oli pahimmillaan. Eikä yhtään huono homma tällaisena alkavana pölykautena. Lämmintä vettä kannuun, lusikallinen merisuolaa, vettä toisesta sieraimesta sisään, se valuu toisesta ulos, ja sama toisin päin. Miksei tätä opetettu koulussa?

Lisää nenäkannun käytöstä

8 kommenttia:

running nose kirjoitti...

Semmonen lisäys, että ei kannata tehdä huuhtelua illalla ennen nukkumaan menoa. Onteloihin jäänyt vesi saattaa tuntua inhalta kun se valuu korviin...

Mari(nadi) Koo kirjoitti...

Hankin nenäkannun joskus muutama vuosi sitten ja innoissani sitä kehuin Kykkäselle, joka kärsii allergisesta nuhasta.

Jätkä varoitti, että hän on sit herkkä oksentamaan. Sivuutin kommentin turhanpäiväisenä höpinänä.

No, se huuhtelu päättyi siihen, että Kykkänen oksensi lavuaariini saman tien, kun sai suolavettä vähän pidemmälle nenäänsä.

Sen jälkeen en ole kannua ihan kaikille tyrkyttänyt :)

loimaannorppa kirjoitti...

Just kun mä pääsin hehkuttamasta, että on todella kätevää ja helppoa, niin yksi varoittelee että vesi valuu korviin ja toinen kertoo että kannusta tulee yrkkis. :)
Mutta varmasti kaikenlaisia kokemuksia löytyy, onhan ohjeisiinkin pitänyt kirjoittaa ettei nenän kautta voi hengittää silloin kun sinne kaataa vettä.

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on kanssa tuo oksurefleksi sen verran herkässä ettei toi nenäkannu toi. Kokeiltu nimittäin on. Ja allergiaa voi olla vaikkei silmät kutiaisikaan. Siitäkin on valitettavasti kokemusta ja tälläkin hetkellä nenä vuotaa jatkuvasti, kun on sekä lepän siitepölyjä että katupölyä liikkeellä. MinkkiP

Anonyymi kirjoitti...

Ai toi kannu piti laittaa nenään...? No, toisaalta, eihän mun kokemukset itseruskettavasta voiteestakaan olleet ihan ohjeiden mukaisia... ;)

Norppa, Noora kirjoitti...

"anonyymi", miten sä saatkin aina kaiken kuullostamaan "just tolta"?

Anonyymi kirjoitti...

Ööö... because I learned from the best?

Norppa, Noora kirjoitti...

Puhu äänellä jonka kuulen..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...