maanantaina, toukokuuta 19, 2008

I love my brakes

Pyörähankinta oli paras koko talvena.  Dirtti on ollut ihan ykkönen. Fillarointini on saanut uutta vauhtia, ja kun on kunnon pyörä niin eivät kelitkään haittaa. Tai omat inhokkini, ylämäet. Kunnon pyörässä parasta, ainakin tänään, ovat kunnon jarrut.
Norppa Roadpizza oli aamulla lähellä. Liian lähellä. Mutta jollakin tavalla aavistin ettei oikealle kääntyvä, laiskahkosti päätään kääntänyt, harmaa pakettiauto nähnyt minua.  
Joka aamu ajan Hämeentien pyörätietä alamäkeä, jossa vihreiden valojen aikaan oikealle kääntyvät autot joutuvat ylittämään pyörätien, ja monelle autoilijalle tuottaa suunnatonta vaikeutta muistaa että mäkeä pitkin huristaa pyöräilijöitä, joilla valo on vihreä. Ja kun sitten osuimme risteykseen hyvinkin samaan aikaan, ymmärsin, että kaveri ihan oikeasti aikoo tulla syliin.
Ja sitten jarrutettiin. Vahvasti. Ensin minä, sitten autoilija. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Mutta. 
Turvallista liikenneviikkoa kaikille!

5 kommenttia:

Miika kirjoitti...

Samainen risteys on aiheuttanut jänniä tilanteita muutamaan otteeseen itellänikin, alkaa tulla jo takaraivosta se tietty varovaisuus ja oletus että ite oot todnäk se joka joutuu väistämään...

Koitahan pitää ittes yhtenä kappaleena niin päästään joskus vielä lenkillekin jahka täältä patonkien luvatusta maasta joskus kotiudun =)

prepe kirjoitti...

Käytittekö viittomakieltä? Jos, niin kumpi ensin?

hna kirjoitti...

Autoilijan ei kannata edes talvella luopua syvään kääntyvästä kaulan liikkeestä, jolla etenkin belgialaisena talvenakin pystytään havaitsemaan mm. pyöräilijät.

norppa kirjoitti...

Prepe, hieno nainen (ei edes halpa sellainen) viito polkypyöräillessään.
Katseeni saattoi kyllä ilmaista vahvaa pettymystä ja tyrmistystä ajajan puutteellisia taitoja kohtaan.

prepe kirjoitti...

Norppa: vaikka oletkin hieno nainen, ja tämä ei ole pelkkä objektiivinen fakta vaan myös prepen subjektiivinen näkemys, niin suosittelen kuitenkin pientä elettä sormilla. Näytä peukkua ja hymyile = ei itseä ketuta alentuminen toisen tasolle plus toista v...taa!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...