perjantaina, toukokuuta 23, 2008

Kesällä voi treenata koirakkona

Kannatti herätä tänäänkin. Aina oppii uusia asioita. Enolta tuli linkkivinkki ja ehdotus uudesta harrastuksesta, koirajuoksusta. (ulkomailla lajia kutsustaan canicrossiksi). Hyvä puoli lajissa kerrotaan olevan, että aloituskynnys on huomattavasti pienempi kuin koirahiihdossa, jossa pitäisi sitten olla jo tekniikka hallussa. Hyvä homma, hiihtotekniikan hiominen jäikin vähän vähille tänä talvena..
Mutta siis yllättäen ruudulle lähvähtäneeseen koirajuoksuun:
#koirakko etenee radalla pääasiassa sitä vauhtia kuin mitä juoksija koiran perässä pystyy ylläpitämään. Kaikki koirarodut chihuahuasta alkaen pystyvät juoksemaan vähintäänkin samaa vauhtia kuin ihminen, joten tervetuloa kokeilemaan ennakkoluulottomasti uutta lajia kaikki koiraharrastajat, koiran rodusta tai roduttomuudesta piittaamatta.#

Enolla tosin ei ole chihuahuata, vaan bordercollie, ja bordercollie ei ikinä juokse hiljaa. Ikinä.
No ensin tietysti hymyilytti. Vähän aikaa piti miettiä noita sivuja katsoessa että "kuka hiihtää koiransa kanssa kilpaa.."
Mutta ehkä juuri bordercollien tyylinen koira voisi olla hyvinkin onnellinen siitä koska kaikki kiva yhdessä tekeminen on bordercollien mielestä superhauskaa ja vauhti vain lisää muutenkin niin topissa olevaa innostusta. Veikkaanpa että ensimmäisistä harjoituksista saadaan koomisia kuvia.

photo: ian kelman

2 kommenttia:

hna kirjoitti...

Maire(kin) kiittää linkistä. Maire tosin luuli, että kyse on jostain missä ihminen hiihtää/juoksee ja koiraa vedetään …perässä. SIIIIS reessä/kelkassa/minivankkureissa.

norppa kirjoitti...

Mä näen mielessäni selkeästi vision siitäkin päivästä kun mä vedän mairee pulkassa.. oli sen verran ikimuistoinen se eräskin kesäaamulenkki.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...