maanantaina, toukokuuta 26, 2008

Ja sitä seuraava potilas


Tänään oli aika palata kodintarpeiston kunnostuksen ääreen.
Ja koska astiakaapista tuli sen näköinen, että joku olisi oksentanut pehmistä sen päälle, piti mennä tyynesti rautakauppaan ja ostaa seuraava vaihtoehto. Silloin kun tekeminen on vapaaehtoista ja virhevalinnat täysin itsestä johtuneita, on helppo ottaa iisisti. Ei muuta kuin kaappi uudestaan tuuletusparvekkeelle(loistava huonekalujen hiontapaikka muuten) ja hiekkapaperia käteen. Hieman liian pieni maalipurkki auki, ja homma uusiksi.
Apumestari Kuismastakin oli iso ilo. Kaappia ei olisi pystynyt liikuttamaan itsekseen, ja minusta on kehkeytymässä loistava työnjäljen valvoja. (idolini on gordon ramsey) Homma oli kolmessa tunnissa viups vaups -valmis, ja koska on kyse omasta kaapista, ja ilmiselvästi en tule sitä missään myymään vaan korkeintaan lahjoitan sen jonnekin, tuli kaappi sellaiseksi jonka kanssa pystyn arkea elämään.
Lisäksi vinkki myös ruokapuolelle. Soijasuikaleet. Aivan todella hyvä keksintö. En ollut aiemmin kokeillut, ja pussi oli odottanut kaapissa jo tovin. Eilen hetkeen tarttujana, päätin irrotella ja kokeilla. Makuelämys oli valmis!
Kätevää. Jauhelihaa tai kanaa tarvitsee säilyttää kylmässä ja käyttää tuoreena. Soijasta saa proteiinia, sitä voi säilyttää normaali kaapissa, ja eri mausteilla siitä saa eri makuista(yllis). Tosin, soijasuikaleet näyttävät hieman epäilyttävästi minusta kielisuikaleilta mutta jos en ajattele sitä niin pärjään aivan hyvin. Eihän eläimenkään liha raakana ole visuaalisesti unelmien täyttymys. Suikaleet imevät myös tosi hyvin mausteita ja ovat kuitenkin ruokaisampi vaihtoehto mitä pelkkä kasviskastike. Keveys kyllä häipyy kun lisää siihen kookosmaitoa niin kuin tänään tämän ruoka-artikkelin kirjoittaja.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Norppa, kun olet tuollainen remontointialan ammattilainen jo vähitellen, niin tiedätkö Loimaan Kivestä jotain enemmän? Onko laatutavaraa? Kestääkö isältä jälkipolville, jos päräyttää ulkoportaat loimaalaisesta kivestä?

- fogues

Anonyymi kirjoitti...

Aikas hyvin just eilen ostoskoriin sujahti samat soijasuikaleet. Niistä ei kuitenkaan tullut laitettua ruokaa, olen flunssan kourissa ja Norpan tomaattilinssikeitto sopi paremmin ruokalistalle.

pulina

norppa kirjoitti...

Mitäs me pulina vastataan palineista foguesille? Ovatko pysyneet pois skandaalien kynsistä?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...