keskiviikkona, toukokuuta 07, 2008

Kaksipäisen kotkan varjossa

Venäjän demokraattinen kehitys on puksuttanut Putinin ajan ruostuneilla kiskoilla. Nyt venäjällä on tapahtunut presidentin-, jos ei niinkään vallanvaihdos. Venäjällä ei odoteta suuria linjanmuutoksia mutta ns. tandemliitosttoon voi tietysti aina tulla matkan varrella mutkia matkaan. Mutta varmaankin Medevedistä tulee näin aluksi Venäjän tunteiden tulkki ulkomaiden suuntaan ja Putin jatkaa vahvojen sisäpoliittisten linjaustensa ja näkemystensä toteuttamista pääministerinä.
Maailmalla ennakoidaan ettei ystävysten vallanjako välttämättä suju kitkattomasti. Kuka kamppaa ja kenet, ja minkälaista valtataistelua kremlin takahuoneissa käydään? Minkälaiseksi Medevedin tukijoukko tulee muodostumaan ja kun yhden valtakeskuksen sijaan Venäjällä tulee nyt olemaan niitä kaksi, tuleeko liitto sujumaan sulassa yhteisymmärryksessä, vai tuleeko Medeved kokeilemaan myös omien siipiensä kantavuutta?
Oli miten oli mutta kun oppositio ei pidätysten pelossa voi kokoontua, kertoo se minkälaisessa yhteiskunnallisessa tilanteessa uusi presidentti on tänään naapurissamme noussut valtaansa.

1 kommentti:

hna kirjoitti...

Oma villi veikkaukseni on, että joku kuolee. Ennemmin tai myöhemmin, muttei luonnollisiin syihin. Niiin… Tai ehkä Venäjän politiikassa ne ovat luonnollisia syitä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...