keskiviikkona, heinäkuuta 30, 2008

Kaloreita ja kulutusta

Muutama rivi painoasiaa tähän väliin. Naiselle kaloritaulukot ja energiankulutukset saattavat olla helppoja sisäistää, kun vuosien aikana luetut naistenlehdet ja -ohjelmat ovat niitä täynnä. Vähintään joulun jälkeen pitää sulattaa kinkkua, keväisin päästä rantakuntoon ja syksyisin sitten päästä eroon niistä kesäkiloista, mitä varten koko kevät laihdutettu. Ja kyllähän tässä kulttuurissa muutenkin kommentoidaan naisen ulkonäköä ja -muotoa helposti. Isosta perseestä tai pienistä rinnoista suomalainen mies saa kyllä suunsa auki julkisilla paikoillakin.
No, painon pudottaminenhan on periaatteessa melko yksinkertaista matematiikkaa. Ihminen laihtuu, jos kuluttaa enemmän energiaa kuin sitä saa. Itse olen sitä mieltä, että yksi tyyli sopii toiselle ja toinen taas kolmannelle. Jos haluaa alakarpata tai paastota niin fine, mutta mikään yksittäinen keino ei sovi kaikille. Mutta jos liikkuu lisätäkseen kulutusta, ja järjestelmällisesti katsoo mitä syö, ei oikeastaan paino voi muuta kuin pudota.
Niin sanotun pieni muotoisen ryhdin parantamisen jälkeen, olen käynyt lenkillä nelisen kertaa. Kolme kertaa tökki, ja yhden kerran tuntui tossu luistavan vähän helpommin. Alkupisteeseen palaaminen näyttää olevan helppoa. Tosin, ehkä homma myös lähtee kevyemmin nousuun kun alla on ainakin viisikymmentä "aloituskertaa".
Lenkkeilyllä olen lisännyt energian kulutusta, samoin töihin fillaroinnilla. Vaikkei matka ole pitkä niin sekin on parempi kuin ei mitään. Olen myös avannut kuntokeskuksen aikataulusivun, minkä uskon myös osaltaan vaikuttavan positiivisesti kaloreiden kulumiseen. (niin kuin lenkinjälkeisen urheilujuomankin)
Nämä rivit eivät kumpua nyt ulkonäkötekijöistä, vaikka kyllähän ihminen usein näyttää paremmalta silloin kuin voi paremmin. Painolla ja voinnilla taas ei välttämättä ole suoraa yhteyttä toisiinsa. Tikku voi olla onneton, ja pullukka voi onnellinen - mutta myös toisin päin, eikä millään tavalla ulkoisista seikoista johtuen.
Kalorihässäkkä kumpuaa siis tuosta typerästä painonpuodotusvedosta. Ja siitä, että tänään olen tainnut ensimmäistä kertaa elämässäni oikeasti lukea kaikkien pakkausten kylkiä. Oikeastaan uteliaisuudesta ja kiinnostuksesta.
Hauskaa vielä, että tavoitteeseen jo päässeen ruokavalioon on kuulunut uskomaton määrä jäätelökakkuja, pullapitkoja ja jopa muutava virvoittava six päckikin.
Onneksi viikonloppuna sataa niin ei tarvitse pääsevänsä terassille useammaksi päiväksi.


Me naiset kaloritaulukko laskee puolestasi.


Ruoka-aineiden kaloritaulukko
Jumankekka, ankeriaassa on muuten kaloreita!

Painoindeksi

Paljonko liikkuessa kuluttaa?
*********

"Lettupannu ei usko liikunnan laihduttavan
"

"Täällä alkoi voimakas keskustelu kainaloläskeistä"

5 kommenttia:

MinkkiP kirjoitti...

Perjantaina ei sada. Eikä myöskään huomenna. :)

Loimaannorppa, Norppa, Noora kirjoitti...

mun on ehkä pakko mennä aamulla lenkille, jotta..öö..siis "SYÖKSYNOUSU - TÄÄLTÄ TULLAAN!!"

prepe kirjoitti...

Hei, ja sit syytetään että miehet ei avaa suutaan ja kerro mielipiteitään...

Nora kirjoitti...

Intervallijuoksut ovat todella tehokkaita sekä kulutuksen suhteen, että juoksunopeuden lisäämiseksi! Koskas mennään? :)

Anonyymi kirjoitti...

prepe: ehkä sen volyymin sijaan voisi panostaa sisältöön, tai edes ajoitukseen

nora: ensi viikolla? auuuuh.... :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...