tiistaina, heinäkuuta 08, 2008

Kyllä vanhakin jaksaa

Tänään tuli taas metrossa todistettua ohimennen sielujen sympatiaa. Taaksemme tuli äiti rattaiden ja pienen poikansa kanssa. Rattaat oli otettu penkkien väliin kun kerran tilaa oli. Istumapaikkoja riitti kaikille halukkaille.
Sisään seuraavalta pysäkiltä tuli eläkeläisrouva alias ahdistava mummo, joka päätti laittaa äidin ja lapsen ojennukseen. Rattaiden näkeminen penkkien välissä oli nähtävästi kestämätön punainen vaate.
Ensimmäinen kovaan ääneen marmatus tuli siitä että "viedään kaikki tila niin ettei kukaan muu mahdu minnekään". Sama virsi piti vielä toistaa, siltä varalta ettei äidillä olisi vielä ollut tarpeeksi paha mieli. Äiti yritti hiljaa sanoa ääneen lähellä olijoille, että onhan täällä vielä vapaita paikkoja. Useampiakin.
Kohottelimme seurueemme kanssa kulmiamme, ja totesimme, että tuohon mummo sekoamiseen on vielä matkaa, vaikka aika herkästi joskus tulee asioista huomautettuakin. Silti yllättävän usein taas kuitenkin tuntuu että asioista pitäisi sanoa useamminkin. Ei vaan aina jaksa.
Mummo ei ollut vielä saanut tarpeeksi huomiota vaan tarvitsi sitä lisää. Hänen piti ottaa asiakseen tulla omalta paikaltaan takaa äidin viereen seisomaan ja opettamaan että "älä anna poikasi seisoa penkillä, muuten se seisoo isonakin." Zsiisus!
Aurinkoinen vajaa pari vuotias poika jaksoi hymyillä meille penkiltään kultaisesta, ja seisoi välillä äitinsä sylissä, ja välillä varmaan myös penkillä. Julkisiin kulkuvälineisiinhän paska tulee aivan jostain muualta kuin pienten lasten kengistä.
Ihailin äidin asiallisuutta ja rauhallisuutta. Tähän mennessä hän oli varmasti ehtinyt jo miettiä monta vasta-argumenttia mutta tyytyi toteamaan ystävällisesti "tuskinpa nyt sentään"
Kauhea mummo, totesi äitiä symppaava täti vastapäätä. Nyökkäilimme ja olimme samaa mieltä.
Itselliniki on muutaman kerran käynyt samoin. Joku on päättänyt aloittaa kovaäänisen henkilökohtaisen hyökkäyksen, joka ei lopu ennen kuin kaikki sanottava on sanottu.
Mikä siinä iloisessa ja hurmaavassa vesselissä, ja metrossa kulkevassa äidissä oikein rassasi niin että piti paukuttaa omaa mielipidettä koko metrovaunulliselle? Ehkä poika oli liian suloinen, äiti liian hyvännäköinen ja ulkona kesä.

1 kommentti:

hna kirjoitti...

Noi on noita mummoja, jotka yleensä povaa sitä henkistä kuolemaa lapselle, kun sitä ja tätä.

Koeta siinä nyt olla järkevä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...