perjantaina, heinäkuuta 18, 2008

Länsirannikko - here I come!


Viimeinen lomaviikko on alkamassa. Vaikka kesä on ollut kuulemma kylmä, ei keli ole haitannut. Ehkä vasta aivan näinä muutamana viime päivänä olisin jo mielelläni nauttinut parista hellepäivästäkin mutta sää on hyvinkin pitkältä annettu tekijä, ja turha sitä on itkeä. Heti kun kuvittelen mielessäni vaakasuoraa räntäsadetta, alkaa +19 astettakin tuntumaan riittävän miellyttävältä.
Tänään suuntaan sandalettini(kirjoissa kaikilla naisilla on aina sandaletit) kohti Lohjanjärveä ja huomenna koti länsirannikkoa. Muuta suunnitelmaa ei ole kuin laina-auton nokka kohti rannikkoa, ja siitä sitten ylöspäin. Pietarsaaresta on luvattu yöpaikka, ja teltan kanssa leiriytyiminen ei vaadi hirveitä etukäteisvalmisteluja.
Pori on mukavasti matkan varrella, ja pitkään hinguin jazzeille joka on aina ollut hyvin onnistunut happening mutta kuunneltuani hetken Shaggya, täytyi todeta; "ei pysty liian hapokasta". 55 euroa kukannpössyttelymusiikista on liikaa. Eikä kyse ole edes rahasta, vaan siitä että itseni tuntien toisen kappaleen jälkeen alkaisin aidosti odottaa koska "sen yhden ja saman biisin jollotteleminen loppuisi" Parasta oli kun ystäväni sanoi "että ei se oikeastaan ole reggae tyyppistä" Eiiii-pä - tyyppi vain on muuten syntynyt Kingstonissa Jamaicalla. Piripolkkaako sieltä nykyään tuodaan?
Oikeastaan melkeinpä haluaisin pitää reggee okeee -musiikista, se tekisi elämästä niin paljon helpompaa mutta vaikka kuinka pidän mielen avoinna, niin sydämeni ei ole vielä avautunut värikkäille villamyssyille. Mary J Bligella kuullostaa olevan kaunis ääni ja ihan iisi meininki mutta ei pelkästään riitä tänä vuonna Kirjurinluodolle linnouttautumiseen. Tuntuu kuin katsoisi Whitney Houstonin menestynyttä pikkuserkkua. Suomen rannikko kiinnostaa nyt enemmän. Mitä on Kristiinankaupungissa? Entä Kaskisilla? Tai onko Närpiössä muuta kuin perunaa? Larsmon luodollakin voisi käydä ottamassa valokuvan. Kurikkaankin voisi poikesta, jos Late olisi lähtenyt käymään kesävaate ostoksilla mutta ajopäiväkirja on vielä täysin tyhjä.

7 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Eikös siellä Närpesissä ole myös tomaatteja. :) Ja Vaasassahan on asuntomessut...

Oikein ihanaa kesäautoilua ja sandalettivaellusta!

Anonyymi kirjoitti...

Vaasassa huomenna RockPerry missä pääsee kuulemaan legendaarista Helloweenia ja Ynkkä Malmsteenia! Muista vaan pistää korvatulpat päälle, nimittäin kolleega tuossa vieressä potee vieläkin tinnitusta historiassa tapahtuneesta Ynkän skebasoolon tilulilu-osion loppu-squeezista.

Ja tietysti matkalla Turusta ylös 8-tien helmi eli Maskun kunnan Riviera!

- Fogues

Loimaannorppa, Norppa, Noora kirjoitti...

ai, ehkä ne olikin tomaatit.. ;)
ja kiitos, hyvää sekä onnistunutta tampesteria myös sinne!

fog: se on sitten joko Kaustinen tai Vaasa..korvatulpat mukaan joka tapauksessa!

nimm. ei kai kukaan aja kauniille rannikolle turun kautta??

Anonyymi kirjoitti...

Närpiössä kandee aina käydä. niillä on ihan omat tomaattifestivaalitkin! -kyllä, tosi on, käyty on ja nähty on....

Sitä paitsi yliopiston naistenvessassakin on seinäkirjoitus jossa sanotaan "Alla till Närpes".

hopi hopi, go before its too late.

-törmänen-

MinkkiP kirjoitti...

Kristiinankaupungista on vain 20km Teuvalle. Käyhän moikkaamassa mutsia.

Närpiössä on tosiaan tomaatteja ja sukulaisia. Kristiinankaupungissa on ainakin kerra kesässä markkinat...

kaffe kirjoitti...

Pietarsaaressa on tällä viikolla Jaakon Päivät, ja sieltä suosittelen ehdottomasti lauantaina pidettäviä Wanhan ajan -markkinoita! Kannattaa käydä myös katsastamassa kauniit Fäbodan hiekkarannat.

Prepe kirjoitti...

Käy Kristiinankaupungissa syömässä niitä herneitä siinä mun entisen kotitalon vieressä.

Kaskisista pääset lossilla Eskilsön saarelle, joka on Närpesin puolella. Voit käydä siellä tekemässä polttopuita mökillämme.

Kyllä, mullakin on pimeä länsisuomalainen menneisyyteni...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...