perjantaina, elokuuta 17, 2007

Onnea kummityttö ja Compact Disc

Eräs viehättävä neitonen viettää 3 -vuotis syntymäpäiviään Loimaalla, onnea päättäväiselle ja aina niin reippaalle päivänsankarittarelle! Ehkä tänä vuonna ei tule enää lahjasta päähän..tai pitää siirtyä niihin lasten karttamiin pehmeisiin paketteihin..
Myös Compact Disc viettää tänään 25 -vuotis synttäreitään! Huimaa, olen vanhempi kuin CD levy! Onko se paljon? Vai vähän? Onko Compact Disc vielä nuori keksintö vai onko se jo tavallaan niiiiiin nähty...?
"Työ cd:n kehittämiseksi alkoi vuonna 1979, ja aluksi tavoiteltiin tunnin kapasiteettia äänelle. Tätä pidennettiin 74 minuuttiin, koska Beethovenin yhdeksännen sinfonian haluttiin mahtuvan kokonaisuudessaan levylle."
Toista se oli silloin kun nauhoitettiin radiosta rockradiota ja toivottiin ettei vaan kukaan puhuisi kappaleiden päälle. Mutta auta armias sitä surun määrää puserossa kun ruseka nauha jäi äänipäiden väliin eikä mitään ollut tehtävissä.. Dingon ja Yön kasetit olivat kovilla.

2 kommenttia:

kuisma kirjoitti...

C kasetit ja vinyylit kunniaan. Niissä näkyy ja kuulee pienenkin käytössä tulleen naarmun. Oi niitä aikoja, kun laitettiin kasettiin teippiä, että pystyi kopioimaan. Ja silloin kopionti oli niin työlästä hommaa että sen jopa sallin, nykyään cd koneeseen ja imemään musiikkia ja ei muuta ku cd soimaan - on se niin väärin.

norppa kirjoitti...

Totta. Kopiotkin olisi ihana ottaa spriillä ja monistekoneella. Elämän vaikeus kunniaan!
nimm. blogit lentolehtisiksi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...