torstaina, lokakuuta 04, 2007

Torstai on toivoa täynnä

Hyvänen aika että väsyttää!
Johtunee taas siitä, että olen uskomattomien unien putkessa. Joka yö henkilöhahmot ovat vahvoja, paljon tapahtuu, paikat ovat selkeitä ja yksityiskohtaisia, ja unet tuntuvat jatkuvan koko yön. Totuus on tietysti sitten se että syvempää unta on 8 minuuttia, ja kevyempää koiranunta koko loppuyö mutta aamufiilis on, että taas on pelastettu maailmaa 10 tuntia. (en ikinä unohda kun eräskin entinen työkaveri kommentoi että "hyvänen aika sä näet egoistisia unia - ihan kuin sitä voisi vaikuttaa siihen että avaruusalus laskeutuu ja unessa olen ainut joka voi pelastaa maapallon"! mielumminhan mä joisin sateenvarjodrinkkiä Bahamalla.)
Olen kuitenkin ottanut tavoitteeksi pidentää yöuntani yrittämällä aikaisemmin sänkyyn. Yöunen pituus, ja laatu vaikuttavat vahvasti elämänlaatuun. Jos ei nuku, tai nukkuu huonosti ja on väsynyt, on koko elämäkin väsyttävää.
Yleensä nukkuminen viivästyy syystä että vielä pitää muka tehdä jotain tai haluaa vain viettää vapaa-aikaa töihin menon ja töistä tulon välillä. Loppujen lopuksi töiden jälkeen ihmisellä on yllättävän vähän vapaa-aikaa saada asioita aikaiseksi. Kyllä, myös meillä lapsettomilla, vain itselleen elävillä sinkuilla.
Eilen sitten koin melkein paniikinomaista "aikaiseksisaamis-vimmaa" koska kerrankin olin ajoissa kotona. Ja oli ihan kolme kokonaista tuntia ennen nukkumaanmenoa aikaa, kunnes rauhotuin ja ymmärsin, että voi myös ihan vaan olla, eli laittaa ruokaa, pestä pyykkiä ja hoitaa muutama rästissä ollut sosiaalinenkontakti. Tosin ehdin myös penkomaan vanhaa..öö..matka-arkkua, sen toivossa että olisin jaksanut lajitella sen muuttoa varten mutta päädyinkin ällistelemään vanhoja valokuvia. Ei tullut ikävä paperikuvia kun huomasi että parinkymmenen kuvan joukossa oli aina noin 3-4 suht onnistunutta ja järkevää kuvaa..Tai sitten ei ollenkaan mutta oli siellä helmiäkin. Esim. permiskuva vuodelta 1982...

Mutta nukkumiseen ja yölukemiseen. Koska Naisen tie luettiin jo ja odottaa Prepelle pääsyä työpöydälläni, on kuvitteellisella yöpöydälläni asialukemista. Hyvin epätyypillistä mutta palkitsevaa. Väsyttää paljon nopeammin! Sängyssä lukemisen ongelmahan on se että ajatuksena on rauhoittua ennen nukkumista ja sulkea kaikki digitaalinen hömpötys pois aivolohkoilta mutta sitten kun päädytkin lukemaan jotain liian kiinnostavaa, on kello taas aamuneljä, ja sitten vasta väsyttääkin! Joten suosittelen lämpimästi lukemaan jotain kehittävää niin uni tulee varmasti nopeammin!
Ja asuntotilanteesta.
Eilen kävin asuntonäytössä. Kolmio Kapteeninkadulla. Täydellinen sijainti, hyvä parveke, hyvä pohja(osittain) mutta väsähtäneessä kunnossa. Ja putkiremontti tulossa. Ehkä.
Tämä on juuri uuden asunnon hakemista. Väkisin. Asunnonvälittäjät soittavat, eivät soita. Itse soittaa, joku muu soittaa. Käy, ei käy, voisi käydä...Ei käy sittenkään. Pääseekö muuttamaan kesken kuun, pääsevätkö kaikki, muuttaako yksi, kaksi vai kolme.. Mutta olen yllättävän optimistinen ja hyvällä fiiliksellä asiasta. Uskon vastoin mitään todisteita että homma vielä loksahtaa paikoilleen, ja hyvällä tavalla. Koska ainahan asiat loksahtavat jotenkin, vaikka väkisin, koska helmikuun viimeisen päivän jälkeen pitää todennäköisesti asua jossain.
Mutta tänään pääsen vieraiden naisten kanssa saunomaan! Jännittävää! En taida tietääkään misä vieraat naiset juttelevat saunassa keskenään mutta olen saanut vihjettä siitä, että ainakin keskustelut olisivat mielenkiintoisia ja napakoita. Pidän ennakkoasettelusta.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...