perjantaina, joulukuuta 28, 2007

Syöpäklinikalla

Olin ystäväni seurana Meilahdessa syöpäklinikalla, ja itseasiassa koko laitoksessa ensimmäistä kertaa. Kuulun niihin onnekkaisiin joka ei ole joutunut turvautumaan kyseisiin palveluihin. Siitä voi olla jo iloinen, koska vuosittain kuitenkin 24 000 suomalaista sairastuu syöpään.
Sairaala ei koskaan ole henkeä nostattavin vierailupaikka. Paitsi silloin kun mennään tervehtimään uutta tulokasta ja iloisemaan elämän syntymisestä. Muuten sairaalassa käynneistä tulee aina hieman tappiomieliala.
Mielellään tänäänkin olisi mennyt muualle tai tehnyt jotain muuta mutta annetut tekijät olivat ne mitkä olivat, joten sillä mentiin.
Sain lyhyen kierrosesittelyn klinikalla. Ystävälliset hoitajat esittelivät myös huipputasoa olevan laitteiston ja tuli kuva että meillä Helsingissä on mahdollisuus tasokkaaseen ja hyvään hoitoon. Samaan hengenvetoon ajattelin myös miten suomessa välimatkat ovat pitkiä ja hoidon saanti ja mahdollisuudet ovat kovin riippuvaisia kotikunnan sijainnista.

Ystävät hyvät, käykää seulonnoissa ja tutkikaa itsenne säännöllisesti. Ja menkää ajoissa lääkäriin, jos tuntuu siltä että siihen olisi aihetta. Tänään uutiset olivat toivottuja, ja niin ne usein ovat kun syöpä havaitaan ajoissa.


Naisilla yleisin syöpätauti on rintasyöpä, miehillä se on eturauhassyöpä.
Syöpään sairastuneiden lasten ja nuorten yhdistys Sylva ry.
Lahjoja syöpäyhdistysten verkkokaupasta.

3 kommenttia:

hna kirjoitti...

Miesten eturauhassyöpä on myös yleisempi kuin naisten rintasyöpä, mutta siihen ei ole mitään valtionrahoittamia vuosiseuloja 5kymppisenäkään, joten ukot pitääkää itsestänne huolta!!!

Ja todellakin pitää mennä lekuriin, vaikka imettäisi ja vaikka rinnoissa (näin on minulle lääkäri sanonut) "voi olla kaikenlaisia paakkuja". Parempi tarkistaa kuin spekuloida itsekseen.

Anonyymi kirjoitti...

Itse olin syöpäklinkalla potilaana pitkään neljännesvuosisata sitten. Nyt hyvä kaverini on siellä....

Norppa kirjoitti...

Anonyymi, toivon sinulle ja kaverillesi jaksamista sekä voimia.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...