maanantaina, joulukuuta 17, 2007

Pipo päässä asuntokauppaa

Elämäni ensimmäiset asuntokaupat tuli tehtyä tänään. Kaikki sujui suhteellisen normaalisti. Tietysti koska oli kyseessä eräänkin naisen asuntokauppa, jotain piti olla. Puhelimet kävivät kuumana vielä muutamia minuutteja ennen kauppaa, että oliko kyseisen talon seinästä löytynyt asbestia vai ei, ja itse kauppatilaisuudessa oli hieman epäselvää osakekirjan yksityiskohdista mutta lopputuloksena kauppa kuitenkin syntyi.
Eikä siinä vielä kaikki. Ns. kaupan tekijäisiksi tuli nähtyä taas todellista tilannetajua. Myyjän pankkihenkilö vaivautui saapumaan paikalle pipo päässä, ja pitikin sitä tyylikkäästi päässä koko prosessin ajan.
Ilmainen vinkki: Aikuisella, liike-elämässä, työskentelevällä miehellä pipo ei ole sisätiloissa se asiallisin, vakuuttavin, eikä myöskäin tyylikkäin asuste. Tosin kaverin jutut vastasivat pukeutumisen viestittämää kuvaa, joten olin tyytyväinen ettei Aktia-pankki ehtinyt kilpailutuslistalleni. Tietysti en voi millään tietää josko kyseiselle henkilölle oltiin viikonloppuna ommeltu uusi otsasiirrännäinen, ja tästä syystä olisi halunnut piilotella päälakeaan. Mutta siitäkin olisi voinut ihan vain mainita sitten avoimesti.
Edellisen omistajan lämpimän suhtautumisen johdosta pääsin vielä väritiimini kanssa Vallilaan katsastamaan tulevan kodin seinät. Viuhka heilui ja päätöstä syntyi. Maikkiksen ja Juden kanssa värivalintoihin ei muutenkaan ole mennyt kauaa.
Pastillit ja päävärit eivät menestyneet tämän vuoden valinnoissa. Hallitsevaksi väriksi tuli harmaa. Olisinko vielä muutama vuosi sitten osannut arvata, että jopa itse ehdottaisin harmaata keittiön seinäni väriksi, ja saisin sitä myös asuntoni toiseen huoneeseen..
Hauskaa ja mielenkiintoista. Sitä vain iän karttuessa itsetuntemus on kasvanut niin että on löytänyt sen oman väripalettinsa ja siinä olevat sävyt. Vai viestisikö värin valinta jostain muusta..

4 kommenttia:

fogues kirjoitti...

ilmeisesti akti a:ssa on asuntokauppa viilentynyt oikein urakalla, kun myssyt on päässä sisällä.. pitäis varmaan taas kysyä "asiantuntijalausunto" hypoteekkipankin toimarilta..

norppa kirjoitti...

Hypossa oli ylivoimaisesti paras palvelu. Asiallisin, ystävällisin ja informatiivisin.

Prepe kirjoitti...

Aktia! Kiitos!

Kai kaverilla oli housut puoliperseessä ja subwooferit korvilla? Jos ei ollut, niin aika mautonta.

norppa kirjoitti...

No kun ei ees ollut. Sithän mä vaan olisin vongannut siltä puhelinnumeroa..
Ja just juteltiin puolipersehousu-tyyppien kanssa, että edes ne ei pidä pipoa asiakkaiden kanssa.
Ja hei, meillähän saa olla palaverissa vaikka helikopteri päässä ja kukaan ei edes ihmettele mutta kun se ei olekaan pointti. Mäkin kyllä veikkaan että Aktilla olisi pysynyt ajatukset paremmin asiassa, jos olisi ottanut sen pipon pois. Sieltä tuli "läppää" tyyliin; " siiiiis onneks mä en enää tee näitä asuntokauppa hommia, ekat puol vuotta mä olin ihan pihalla ja ne menee niin helposti sekasin - mä vaan tulin tänne kun mulla sattu oleen tunti vapaata" jne. jne.
Hetkellisesti luulin olevani piilokamerassa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...