keskiviikkona, joulukuuta 19, 2007

Ei joulukortteja yrityksiltä

Erityinen kiitos kaikille yhteistyökumppaneille, jotka ette laittaneet joulukorttia, vaan lahjoititte rahaa hyväntekeväisyyteen.
Olen jo viimeiset kymmenen vuotta pitänyt täysin älyttömänä, että yritykset lähettävät toisilleen joulukortteja. Kortit ovat pöydällä tai hyllyllä pari päivää, ja lentävät tammikuussa roskiin. Hukkaan menee rahaa, aikaa, materiaaleja ja hyvä ajatuskin. Osasta ei saa edes selvää mistä ne ovat tulleet, ja kokemusperäisesti voin kertoa ettei lähettäjä päässäkään olla aina niin lämpöisessä ja herkässä mielentilassa "niitä hiivatin kortteja ja osoitteita kasatessa".
Minä kyllä tiedän, kenelle olen ollut hyvä yhteistyökumppani vuoden aikana, ja kenen olisikin syytä kiittää kuluneesta vuodesta. Itse voin myös välittää välittää lämpimät loppuvuoden terveiset niille joille sen haluan kantautuvan. Muutenkin voitaisiin kiitellä ja olla ihmisiksi pitkin vuotta muina aikoina, eikä aina pakotettuna kalenterin mukaan. Kyllä sen hedelmäkorin voi lähettää kesäkuussakin!
Sähköpostit toimivat, enkä koe itseäni yhtään unohdetuksi, jos en saa valmiiksi painatettua tai ketjussa paineen alla allekirjoitettua joulukorttia.
Lopettakaa turha korttiralli ja laittakaa rahat vaikka Itämeren suojeluun tai nuorten mielenterveystyöhön. Se ilahduttaa ja lämmittää yhteistyökumppaniakin.

1 kommentti:

kuisma kirjoitti...

Saman voi tehdä joululahjoille, jättää ostamatta ne ja antaa sen rahan niille ketkä sitä oikeasti taravitsee tai laittaa sen johonkin muuhun hyödylliseen esim. Itämereen niin kuin norppa mainitsi. Ei me tarvita niin kipeästi sitä krääsää /paskaa joka on kääritty monen kerroksen joulupaperiin ruseteiden kera, vaikka ajatus onkin ihan kiva.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...