tiistaina, marraskuuta 20, 2007

Hyvä työtätekevät naiset!

Onnea tehyläisille ja järjestäytyneelle työehdoista neuvotteluille!
Pelkäsin pitkään ettei järjen valo voita vaan sairaanhoitajat päästetään lakkoon. Samalla nostan hattua myös niille yksilöille jotkan antoivat henkilökohtaisen panoksensa Tehyn työtaisteluun. Irtisanoutuminen on äärinmäisen kova juttu yksilölle joka joutuu miettimään samalla omaa tulevaisuuttaan kuin seisoo yhteisten arvojen takana, ja siinä helposti jää sulake jonkun käteen työtaistelun jälkeen mutta ilman sitä ja Tehyläisten itsensä likoon laittamista nykyistä korotusta ei olisi tullut.
Mutta kestääkö kuntatalous, ojentaako valtio auttavan kätensä? Hallitus lupaa tulla mukaan kuntarahoitukseen vielä vuoden loppuun mennessä aivan erityisellä tavalla. Samaan aikaan hallitus on tekemässä esitystä joka siirtäisi poliklinikka- ja terveyskeskusmaksujen korkotukset itselleen. Korotuksen on arvioitu olevan 16 prosenttia ja se alkaa olla jo tuntuva korotus niille jonka maksukyky on muutenkin heikoilla. Nykyään kuin korotukset ovat kolikoita ne saattavat tuntua henkisesti pieniltä mutta kun ne ennen olisivat olleet seteli, maksajalle se saattaa tuottaa käytännössä vaikeuksia.
Katainen sanoi tänä aamuna että parin vuoden kuluttua alkavat huonot ajat. Sitä odotellessa..
Mutta hyvä että hoitajien tulotaso nousee. Vaikka työ on raskasta ja sitä monessa paikassa tehdään alimiehityksellä, saattaa rahallinen korvaus ja työtaistelun aikana saatu henkinen tuki kansalaisilta tuoda jaksamiseen lisäpontta.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...