keskiviikkona, marraskuuta 14, 2007

Runollista iltaa

Oli taas miellyttävää lukea runoja vaikka aika hujahti ohi niin, että hyvä kun jokainen sai kirjansa avattua. Puhetta olikin että ensi kerralla viikonlopuksi, eihän tässä ehdi mitään, ja vielä vaikka teeman kanssa tai omilla runoilla. Ihan en ymmärtänyt miten se retriittiharjoitus toteutetaan samanaikaisesti mutta se selvinnee vielä myöhemmin.
Ns. "runoiltoja" on naureskeltu aina. Harvakseltaan niitä on tullut järjestettyäkin mutta viime aikoina sille on tuntunut löytyneen tilausta.
Ja mielenkiintoista millaisen palauttaan se saa jos joutuu kertomaan iltaohjelmastaan. En oikeastaan tiedä mitään muuta harrastusta tai ajanviettotapaa joka olisi saanut aikaiseksi vuosien mittaan yhtä paljon hörähtelyä, ja yleensä kuulee myös kysymyksen " ai juottekse sit myös punaviiniä". Nooh, ehkä lasillisen sherryä.. Mutta harvoin kukaan on huudahtanut että "oi kuinka ihanaa, saanko tulla mukaan". Tai että "onpa todellakin mielenkiintoista, mitä suosittelisit". Tosin ei siihen ole koskaan kuolemanvakavasti tarvinnut suhtautuakaan.(paitsi tällä kertaa kun espoon lapsosia jännitti runovalintansa)
Tänään kuultiin sekä Eeva Kilpeä, Wislawa Szymborskaa, Edith Södegrania ja Marjo Isopahkalaa. Paljon syntyi keskustelua. Taas ajan pohdintaa, sukupolvikysymyksiä ja naisen asemaa. Onko Teheranissa nainen onnettomampi kuin länsimaassa? Ja miksei meidän sukupolvi vallannut Vanhaa? Tai että onko rakkaus ainoaa lepoa? Kulkeeko onni ohi läheltä? Tai onko Eeva Joenpeltoa lukeva mies putkassa saparot päässä hevari?
Loppuun piti kevennykseksi lukea vielä pätkiä Heli Laaksosen Sulavoi kirjasta(koska jostain syystä päädyimme keskustelemaan ennen kotiinlähtöä kauhukokemuksista ja liian aikaisin luetuista dekkareista). Ei siitä sen enempää mutta murre voi joko alentaa tai nostaa rimaa.

ja ps. gallup: Moniko on lukenut peruskoulussa Kymmenen pientä neekeripoikaa kirjan?

4 kommenttia:

ansku kirjoitti...

minä olen lukenut koulussa kymmenen pientä neekeripoikaa

norppa kirjoitti...

siis tämä liittyi siihen että eilisestä seurueesta yksi näkee kirjasta edelleenkin painajaisia ja yhdelle tulee tapahtumat mieleen aina juhannuksena mökkeillessä porukalla..

Miika kirjoitti...

Minä olen myös kyseisen teoksen lukenut, mutta eräänäkin mökkijuhannuksena ei kyllä moista tarvinnut ajatella.

Otto kirjoitti...

heli laaksosta herranjumala...tulen ensikerralla fanten, bukowskin ja itseni kanssa. harrikalla, sarvet päässä.
luin myyrmäessä ensimmäisen runoja viidelle keskisuurelle neekeripojalle ja niiden isälle, jos ei tätä lasketa nostan metelin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...