perjantaina, marraskuuta 16, 2007

Pyörävaras Helsingin ViikissäToista ihmistä pitäisi kunnioittaa mutta myös toisen ihmisen omaisuutta pitäisi kunnioittaa. Löydetyt tavarat pitäisi toimittaa löytötavaratoimistoon eikä ottaa omaksi, ja varastaminen on varastamista vaikka se tapahtuisi missä olosuhteissa ja tavara olisi "vain löytynyt" jostain.
Mutta nyt iski taas pyörävaras. Todellakin tiedän miltä tuntuu kun oma pyörä lähti tänä kesänä, ja pää oli hajota harmitukseen mutta vielä enemmän hitsasi kun ystävän superpyörä lähti voron matkaan, eikä vakuutusyhtiö muistanutukseen sanoa että jos pyörä on kalliimpi siihen pitää ottaa erikoisvakuutus tietyn summan jälkeen. Nooh, kyllähän sitä alan ammattilainen saattaa palvelutilanteessa unohtaa sanoa kaikenlaista. (tarkistakaa vakuutuksenne)
Mutta nyt siis pyörävarkaus tapahtui keskellä päivää :

Meiltä varastettiin pyörä Helsingistä Viikistä Eviran pyörätelineestä keskellä kirkasta aamupäivää perjantaina 16.11.2007. Pyörä on vanhan mallinen mustaksi maalattu jopo, jonka tangot on kromin väriset. Maali on hieman kulunut ja alta pilkottaa alkuperäisväri punainen. Pyörässä on musta satula ja valkoinen pieni pyöreä etuvalo, joka on rikki. Pyörä oli lukittu! Pyörä ei ole kallis, mutta se on hieno ja sillä on päässyt eteenpäin. Nyt ei pääse.

Varkaus sekä varas tallentui valvontakameralle. Tunnistatko sinä hänet?! Tai jos näet kuvailemani pyörän, ilmoita meille ja kerro asiasta tutuillesi.

Hanna 050-3669906
Sami 050-5672955

4 kommenttia:

Fillaristi kirjoitti...

Muutama vuosi sitten oli jossain lehdessä kysely joka koski ihmisten harmistumisen aiheita. Helsingissä taisi olla pyörävarkaus kärkijoukossa. No tästäpä Maalais-sanomat saivat aiheen ilkkua että eikö siellä Tsadissa ole oikeita ongelmia kun pyörävarkaus on pahinta mitä voi tapahtua. Kaikille landeille tiedoksi: Kun alkaa olla 3. tai 4. fillari ns. kierrätyksessä, niin kyllä se syö miestä ja naista. Monelle fillari on ainoa kapine, jolla pääsee hieman pidempiä matkoja joustavasti kun julkiset eivät aina kulje sopivasti. Ja uutta tai käytettyä fillaria ei noin vain hankita kun rahaa ei ole rajattomasti käytössä ja vakuutuskäsittely kestää kuukausia. Osaatko Norppa sanoa, mistä johtuu tämä kaiken (jopa pyörävarkaudet) kattava helsinkiläisviha?

norppa kirjoitti...

Mahtoiko olla kyseessä Turun Sanomat ja kolumnisti Aimo Massinen?
Sillä oikealla maaseudulla ei koeta vihaa tai epäluuloa pääkaupunkiseutua kohtaan, siellä keskitytään omaan arkeen ja suhtaudutaan "hesalaisiin" pikemminkin uteliaasti kuin vihamielisesti.
Itse pääkaupunkiin todella pienestä kaupungista muuttaneena on tuntunut että, erityisesti juuri kuopiolaisilla ja turkulaisilla on ollu vaikeuksia löytää paikaansa täällä kaikken suomalaisten sulatusuunissa eli stadissa.
Täällä kun et välttämättä ole ollut samalla luokalla Heikki "hese" Salmisen pojan kanssa tai ole sukua jokaiselle rotarikerhon jäsenelle, joten onhan se ymmärrettävää että indetiteetti kärsii.
Poikkeuksista huolimatta olen kokenut että täällä Helsingissä suhtaudutaan ihmisiin suvaitsevaisesti ja vastaanottavaisesti. Ja vaikka harmistuksen aiheita on muitakin kuin pyörävarkaudet, ja elämän varjopuolet näkyvät katukuvassa jopa paremmin kuin ruuhkasuomen ulkopuolella, niin ehkä täällä on mahdollisuus suhtautua notkeammin elämään.
Mutta nuivaan suhtautumiseen on yleensä syynä kateus, epä- ja ennakkoluulo sekä pelko siitä "että ne toiset saavat ja vievät kaiken meidän muiden kustannuksella.
Näin niinkuin nopeasti analysoituna.
Ja jos oikeasti ajatellaan esim. kestävän elämisen kautta, olisi suotavaa että jokaisella suomalaisella olisi polkupyörä, jokainen käyttäisi pyöräänsä, ja annettaisiin niiden ihmisten, jotka niitä käyttävät pitää pyöränsä.
Kyse on juuri siitä että lähdet pihalta pyöräsi kanssa liikenteeseen kunnes joku väärille poluille harhautunut päättää varastaa sen.
Sitäpaitsi en muista, että maaseudullakaan oltaisiin ikinä suhtauduttu kevyesti oman omaisuuden varkauksiin.

fogues kirjoitti...

Hetkinen sanoi putkinen.. nyt jää kyllä Norppa sellainen kuva, että me Turussa syntyneet olisimme jotenkin helsinkiläistä touhua ymmärtämättömiä ja paikkaansa löytämättömiä? Itselläni on puolestaan se mielikuva, että Turussa asumisen aikana sai aina kuulla stadilaisen tilanneanalyysin Turusta. Eikä oikein koskaan kyllä löytynyt mitään ihmeellistä asiantilaa, jotta olisi pitänyt alkaa vääntää kättä nykyisen pääkaupungin poijaatten kanssa. Salmelan Markon (Hesen poika) häissä muuten ei juotu tippaakaan alkomahoolia isännän tarjoamana. Baarista sai ostaa omalla rahalla. Lisäksi jos juttu alkoi hymyilyttää illastajia, niin Hese viritti virsikirjasta uuden yhteislaulun..

norppa kirjoitti...

Mutta sen vuoksi fogues kommentti kentät ovat kaikille avoimia, jopa nimettömille että jokaisen mielikuvan voi tulla kumoamaan, vaikka useampaan kertaan. Tämähän on mielikuvitusblogi ei välttämättä Ainoan Totuuden Areena vaikka usein saattaa läheltä liipatakin ;)
Nyt selvisi sekin mistä yhteislauluinnostus on saanut tulta alleen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...