perjantaina, marraskuuta 30, 2007

Taloon ei ole tulossa putkiremppaa - my ass!

Voisin hyvin aloittaa uuden blogin, ihan vain tätä asuntoprojektia ajatellen mutta koska kaikille projekteilla ei ole alun jälkeen loppua hyvistä aikeista huolimatta, pitäydyn hitsaamaan palasia yhteen tällä areenalla.
Olen jollakin tasolla ottanut ihmeellisen "tyydyn kohtalooni" ja "mikään ei oikeastaan yllätä" asenteen.(tai sitten vaan "sillä mennään mitä on") Ymmärrän että hinnat ovat tällä hetkellä kohtuuttomat ja korot voivat kirmata reippaaseen ylämäkeen. Olen myös saanut eritasoista palvelua, jopa kohtelua, jos asian tiivistäisi yhteen sanaan mutta en ole siitäkään vielä kilahtanut. Yritän edelleen uskotella itselleni että tästä kokonaisuudesta voi selviytyä kuivalle maalle samoilla sulakkeilla mutta ehkä sähkökaapissa jo kytee.
Olin eilen katsomassa Kotkankatu 10 (huoneistokeskus: Kotiavain 734577) ja kuulin taas miten "tässä kunnossa olevaa asuntoa, tällä hinnalla on harvoin tarjolla". No asunto olikin siisti, ihan jees tehty keittiö ja kylpyhuonekin oli remontoitu. Eikä putkistakaan oltu vielä tehty mitään suunnitelmaa. Kysyin tätä jo aiemmin.
No koska yritän esittää edes jollain tasolla järkevää ihmistä niin pyysin nähtäväkseni isännöintitodistuksen, jota ei myöskään tyrkytetty. Siinä kävi ilmi että putkiremontti oli tehty edellisen myyjän aikana ja oli myös rastiettu kohdat ettei kohteessa/tai taloyhtiössä ollut toimeksiantajan tiedossa ollut vesivahinkoja. Hyvä näin. Paitsi että:
Tänään tuli ensimmäinen järkevä puhelinsoitto kyseiseltä välittäjältä, jonka kanssa olimme katsomassa asuntoa. Perinteisen blaadi blaadi blaan sijaan tulikin " ööö..no nyt on käynyt ilmi hieman uusi asioita... kuulimme siis vasta juuri että talossa on ollut useita vesivahinkoja ja putket ovat tulossa todella nopealla aikataululla"
WHAT THE WOK?!
Eilen asunto on ollut unelmien superlottovoitto(tosin kallis sellainen) ostajalle, mutta kun nukutaan yön yli, ja päästään jo iltapäivään saakka, pitääkin ilmoittaa että "ei vaan, aprillia! kyllä tänne tuleekin ne putket". Pulssini ei edes noussut kun kävin tätä Uskomatonta mutta Totta -planeetta keskustelua mutta nyt myöhemmin ajateltuna niin onhan toi nyt JLAUTA ihan tajutonta että yhdet myy täyteen hintaan kämppää minne on välittömästi tulossa putkiremppa, eikä kukaan ole mukaan kuullut että talossa on ollut useita vesivahinkoja.
Anteeksi millä alalla ja millä osaamisella, ja millä moraalilla näitä kauppoja tehdään???
Olenkin tässä miettinyt toisinaan vaihtoehtoisten työtehtävien lisäämistä, ja tuntuu että jopa nykyinen osaamiseni riittäisi kiinteistönvälittäjäksi.
Ja asunnon omistaja. Miten voit olla taloyhtiössä asukkaana/omistajana, ja pysyä samaan aikaan täysin tietämättömänä että talossa on ollut useita vesivahinkoja. Ja jätän nyt siitä vaihtoehdosta vaahtoamisen että asia onkin ollut tietoinen ja myyjä on vain toivonut pääsevänsä asunnostaan eroon hyvällä voitolla unohtaen sen pikkuruisen pahan putkipeikon, ja ne hieman ikävältä kuullostaneet vesivahingot.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...