maanantaina, heinäkuuta 30, 2007

Ja suomalaisen ruuan viikko!

Ostin viime viikolla Ruohonjuuresta lattianpesuainetta, sekä Hnnan niin kovasti suosittelemaa sappisaippuaa. Ekologisissa tahranpoistoaineet tuntuvat pehmeämmiltä, niin että niitä jokseenkin myös voi käyttää, eikä tarvitse pelätä että vaatteessa on tabort-reikä sen tullessa koneessa. Jostain muusta syystä niitä reikiä kylläkin voi olla.
Ostin myös paketillisen luomu-Reilun kaupan kahvia, ihan jo hyvittääkseni niitä kaikkia porsaanreikiä joihin kompastun viikon aikana.
Vietän nyt tämän viikon sitä suomalaisen alkuperän omaavaa ruuan viikkoa. Lounaaksi: Atrian pinaattilättyjä, 100 % Primulan ruisleipää +kirsikkataomaatteja ja valion raejuustoa. Luulen että kokonaisuus olisi nyt melko suomalainen. Täytyy laittaa Primulalle vielä viestiä, ja kysyä, että mitkä ovat heidän suomalaisimpia leipiään. Huomasin myös että jos ei ole valmistautunut niin kaupasta "ei löydä mitään". Kaikki hedelmät olivat keskieuroopasta tai kiinasta, ja valmisruokia ostaessa pitäisi valmiiksi olla tarkistanut valmistajalta alkuperä aineksille.. Turha kai mainitakaan, että kummankin yrityksen kuluttajapalveluun lähti tänään ystävällinen kysely heidän käyttämiensä valmistusaineiden alkuperästä..
Mites muilla on mennyt?

2 kommenttia:

Hanna Kopra kirjoitti...

Mä ajattelin, että kun edellis viikko ei oikein ottanut tuulta niin ollaan tääkin viikko ja seuraava… Koska tiedostamisestahan on myös kyse.

Että vähän kattois ja tajuis. Ja kun on vähän vaikeeta ja Kaikki ei jaksa…

Miksei banaani voi kasvaa Suomessa? Muttei siis tarvi kasvaa, koska se tarkoittais jotain IHAN KAUHEETA ilmastonmuutosta ja me ei sitä haluta.

Syöty siikaa, siikaa, siikaa, perunaa, punajuurii, ostettu Reilunkaupan kahvia ja Jaakko kotimaista kaljaa, koska "olishan se suorastaan hulluutta olla ostamatta".

Mutta on tää ihan haasteena haastava, koska ei oo niin selvää mikä on mitenkin suomalaista… Voisiksä laittaa niitä palvelunumeroita ja muita tänne ja sitten niiden niitä vastauksia?

Esim. Valio myi MYÖS lastenruuat ja mehän tiedetään että keille… Lastentappajille. Tosin me muussataan suomalaista perunaa ihan itse haarukalla, sitten kun muussataan.

Anonyymi kirjoitti...

Niin kuin kaikissa keksimissämme hyvissä ideoissa, niitä voisi aina jälkeen päin hioa.. Ensi kerralla(kun taas aikaa on vähän kulunut, eikä enää muista tätä) niin voisi sopia, että kuukauden katsoisi mistä maasta ruokansa ostaa, ja mielellään ostaisi kotimaista, koska tämä "vain kotimaista" on todella haastavaa, etenkin kun tällä kertaa poikkeuksellisesti ei ollut tarkoitus hirveästi "kärsiä" tästä suorituksesta.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...